השוונו חלבון, סיבים ומגנזיום: מה עדיף מבחינה תזונתית - גרעיני דלעת או שקדים?

אתר "VeryWell Health" בדק את ההבדלים בין גרעיני דלעת לשקדים כדי לקבוע איזה נשנוש בעל יתרונות תזונתיים גבוהים יותר | אלה התוצאות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גרעיני דלעת, שקדים (וקשיו)
גרעיני דלעת, שקדים (וקשיו) | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

מנה של 25 גרם גרעיני דלעת מכילה 8.34 גרם חלבון. באשר לשקדים, מנה של 25 גרם מכילה 6 גרם חלבון. חלבון נמצא בכל תא בגוף והוא חיוני לייצור ותיקון תאים, כמו גם לגדילה ותפקוד השרירים. חלבון מורכב מיותר מ-20 חומצות אמינו - הגוף מייצר 11 מהן, בעוד שתשע הנותרות חייבות להגיע מהמזון. גרעיני דלעת ושקדים מכילים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות, אך הם אינם נחשבים ל"מקורות מלאים" לחלבון מכיוון שהם דלים בחומצות אמינו מסוימות, כמו ליזין. לכן, עדיף לצרוך אותם עם מקורות חלבון אחרים.

תכולת הסיבים בגרעיני דלעת לא קלופים גבוהה יותר מאשר בשקדים, אך הסרת הקליפה מפחיתה משמעותית את כמות הסיבים. 25 גרם גרעיני דלעת עם הקליפה מכילים 5.22 גרם סיבים תזונתיים, 25 גרם של גרעיני דלעת קלופים מכילים 1.82 גרם של סיבים ו-25 גרם שקדים מכילים 3 גרם סיבים. עם זאת, אף אחת מהמנות הללו אינה עומדת בכמות היומית המומלצת של סיבים, הנעה בין 25 ל-30 גרם ליום למבוגרים.

אכילת גרעיני דלעת או שקדים כחטיפים לאורך היום יכולה לעזור להשיג את יעדי הסיבים היומיים, אך גרעיני דלעת עם קליפותיהם עשויים להשיג תוצאה זו מהר יותר.

שקדים
שקדים | צילום: אינג'אימג'

סיבים תזונתיים חיוניים משום שהם מווסתים את תנועות המעיים, מזינים חיידקים מועילים, תומכים בבריאות מערכת העיכול ומפחיתים את הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2, דיברטיקוליטיס וסוגי סרטן מסוימים.

יתר על כן, גרעיני דלעת מכילים יותר מפי שניים מכמות המגנזיום הנמצאת בשקדים והם מקור המגנזיום הזמין הטוב ביותר. גרעיני דלעת: מנה של 25 גרם מכילה 154 מיליגרם של מגנזיום. שקדים: מנה של 25 גרם מכילה 72.24 מיליגרם של מגנזיום.

גרעיני דלעת
גרעיני דלעת | צילום: Freepik

מבוגרים צריכים לקבל 420 מיליגרם של מגנזיום מדי יום, כך שמנה של 25 גרם של גרעיני דלעת מספקת 37% מדרישת המגנזיום היומית שלהם, בהשוואה ל-17% עבור שקדים.

מגנזיום הוא מינרל חיוני משום שהוא מעורב ביותר מ-300 תגובות כימיות המתרחשות בגוף האדם, כולל ויסות לחץ דם, שליטה ברמת הסוכר בדם, גידול מבנה העצם, סינתזת DNA, ייצור אנרגיה, כמו גם שמירה על דופק לב סדיר, שיפור תפקוד השרירים והעצבים וסינתזת חלבונים.

תגיות:
תזונה
/
שקדים
/
דלעת
/
גרעינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף