שום קפוא: האם הקפאה שומרת על הערך התזונתי? | ד"ר מאיה רוזמן

שום קפוא נוח ושומר על טעם, אך רוב האליצין הפעיל שבו מתפרק עוד לפני ההקפאה, ולכן היתרונות הבריאותיים מוגבלים – לשילוב מיטבי מומלץ להוסיף שן שום טרייה | ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שום
שום | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

בשנים האחרונות קוביות שום קפואות הפכו למצרך בסיסי כמעט בכל מטבח. הן נוחות, נקיות, חוסכות זמן ומונעות את הריח על הידיים. אבל מאזינה שאלה בתכנית הרדיו האם לשום הקפוא המסחרי עדיין יש ערך תזונתי - או שהכול מתפרק במהלך הייצור. הנה התשובה המלאה.

ויטמינים, אילוסטרציה
ויטמינים, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

במחקרים על שום כתוש מסחרי נמצא ירידה של עד 70–90% בתכולת האליצין בהשוואה לשום טרי שנחתך רגע לפני השימוש. כלומר נשאר מעט מאוד מהחלק הבריא.

והוספת שן שום טרייה ביום  לבריאות. שן שום קצוצה דקה, שנחתכת רגע לפני האכילה או הבישול, תספק אליצין פעיל, תמיכה בחיסון, פעילות נוגדת חמצון, תרומה להורדת לחץ דם ולבריאות כלי הדם.

אז לסיכום התשובה למאזינה - שום קפוא הוא מוצר נוח ומצוין למטבח העכשווי, אבל הערכים הבריאותיים שלו מוגבלים כי רוב הפעילות של האליצין מתפרקת עוד לפני ההקפאה.

מי שרוצה ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של השום - מומלץ להוסיף מדי יום שן טרייה אחת קצוצה או כתושה, ולהשתמש בקפוא רק לתיבול.

תגיות:
שום
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף