בשנים האחרונות קוביות שום קפואות הפכו למצרך בסיסי כמעט בכל מטבח. הן נוחות, נקיות, חוסכות זמן ומונעות את הריח על הידיים. אבל מאזינה שאלה בתכנית הרדיו האם לשום הקפוא המסחרי עדיין יש ערך תזונתי - או שהכול מתפרק במהלך הייצור. הנה התשובה המלאה.
במחקרים על שום כתוש מסחרי נמצא ירידה של עד 70–90% בתכולת האליצין בהשוואה לשום טרי שנחתך רגע לפני השימוש. כלומר נשאר מעט מאוד מהחלק הבריא.
והוספת שן שום טרייה ביום לבריאות. שן שום קצוצה דקה, שנחתכת רגע לפני האכילה או הבישול, תספק אליצין פעיל, תמיכה בחיסון, פעילות נוגדת חמצון, תרומה להורדת לחץ דם ולבריאות כלי הדם.
אז לסיכום התשובה למאזינה - שום קפוא הוא מוצר נוח ומצוין למטבח העכשווי, אבל הערכים הבריאותיים שלו מוגבלים כי רוב הפעילות של האליצין מתפרקת עוד לפני ההקפאה.
מי שרוצה ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של השום - מומלץ להוסיף מדי יום שן טרייה אחת קצוצה או כתושה, ולהשתמש בקפוא רק לתיבול.