לא צריך להתנזר מסופגניות: כך תצמצמו בחצי את כמות הקלוריות

רגע לפני "חג השמן", הלא הוא חנוכה, מסבירה מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן-פתח-תקווה, איך אפשר ליהנות ממטעמי החג ולשמור על צריכת קלוריות מאוזנת

משה כהן צילום: מעריב אונליין
סופגניות
סופגניות | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

אורבך מפרטת את כמויות הקלוריות בסופגניות ובלביבות:

לביבת תפוחי אדמה: 200-150 קלוריות.

סופגנייה עם מילוי של ריבה: 400 קלוריות.

סופגנייה עם תוספות נוספות כגון שוקולד + ריבת חלב + קצפת – 600  קלוריות ויותר (תלוי בגודל הסופגנייה ובמספר התוספות).

סופגניות
סופגניות | צילום: ליאור מזרחי, פלאש 90

"חנוכה הוא חג העשיר בשמן", היא מתריעה ומסבירה: "רוב מאכלי החג כלביבות וסופגניות מטוגנים בשמן רב וכידוע כל מאכל מטוגן מכיל ערך קלורי גבוה בהרבה לעומת אותו מאכל אפוי וזאת בגלל הטיגון בשמן".

אורבך מדגישה שאין להתנזר לחלוטין מלביבות וסופגניות, אבל ניתן לצמצם בחצי את כמות הקלוריות על ידי הכנת הלביבות והסופגניות באמצעות אפייה.

לביבות
לביבות | צילום: אינג'אימג'

"לביבה שווה לשתי פרוסות לחם (ניתן בארוחה המכילה לביבה להשמיט את הפחמימות האחרות). כדי לקצץ במספר הקלוריות, אכול רבע או חצי סופגנייה", היא מממליצה. "טיגון (הלביבות או הסופגניות) בשמן עמוק עדיף על פני טיגון רגיל (במחבת), מאחר שהטיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר לעומת הטיגון הרגיל".

תגיות:
תזונה
/
בריאות
/
סופגניות
/
חנוכה
/
לביבות
/
קלוריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף