אורבך מפרטת את כמויות הקלוריות בסופגניות ובלביבות:
לביבת תפוחי אדמה: 200-150 קלוריות.
סופגנייה עם מילוי של ריבה: 400 קלוריות.
סופגנייה עם תוספות נוספות כגון שוקולד + ריבת חלב + קצפת – 600 קלוריות ויותר (תלוי בגודל הסופגנייה ובמספר התוספות).
"חנוכה הוא חג העשיר בשמן", היא מתריעה ומסבירה: "רוב מאכלי החג כלביבות וסופגניות מטוגנים בשמן רב וכידוע כל מאכל מטוגן מכיל ערך קלורי גבוה בהרבה לעומת אותו מאכל אפוי וזאת בגלל הטיגון בשמן".
אורבך מדגישה שאין להתנזר לחלוטין מלביבות וסופגניות, אבל ניתן לצמצם בחצי את כמות הקלוריות על ידי הכנת הלביבות והסופגניות באמצעות אפייה.
"לביבה שווה לשתי פרוסות לחם (ניתן בארוחה המכילה לביבה להשמיט את הפחמימות האחרות). כדי לקצץ במספר הקלוריות, אכול רבע או חצי סופגנייה", היא מממליצה. "טיגון (הלביבות או הסופגניות) בשמן עמוק עדיף על פני טיגון רגיל (במחבת), מאחר שהטיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר לעומת הטיגון הרגיל".