מחקר חדש חושף: הקשר המפתיע בין שוקולד מריר להזדקנות

חוקרים במכללת קינגס קולג' בלונדון גילו שתרכובת התיאוברומין בקקאו קשורה לסימנים ביולוגיים של גיל צעיר יותר, אך הדגישו שאין לצרוך כמויות גדולות של שוקולד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אוהבים או שונאים? שוקולד מריר
אוהבים או שונאים? שוקולד מריר | צילום: אינג אימג'

המחקר שפורסם בכתב העת Aging ב-10 בדצמבר 2025 ניתח את רמות התרכובת הזו בדם וקישר אותן למדדים המשמשים למדידת קצב ההזדקנות הביולוגית של הגוף.

מהו גיל ביולוגי?

במחקר, החוקרים הבחינו שאנשים עם רמות גבוהות יותר של תיאוברומין בדמם נראו ביולוגית צעירים יותר מגילם האמיתי. הצוות התבסס על ניתוח נתונים משתי קבוצות אירופיות גדולות: קבוצת TwinsUK הבריטית עם 509 משתתפים, וקבוצת KORA הגרמנית עם 1,160 משתתפים.

רולדות שוקולד פריכות | צילום: ליאל עזור

למה דווקא תיאוברומין?

החוקרים השתמשו בשתי שיטות למדידת הגיל הביולוגי: ניתוח מתילציה של DNA, ומדידת אורך הטלומרים - קצוות הכרומוזומים שמתקצרים בהדרגה עם ההזדקנות ומקושרים לעלייה בסיכונים למחלות הקשורות לגיל. התוצאות הראו שעלייה ברמות התיאוברומין קשורה למדדים טובים יותר בשני המדדים.

זהירות נדרשת

תגיות:
בריאות
/
הזדקנות
/
קקאו
/
שוקולד מריר
/
גוף האדם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף