הם תומכים באיזון הורמונלי ובעיכול ועשירים בחומצות שומן אומגה 3. מומלץ תמיד לטחון זרעי פשתן לפני צריכתם ולהוסיף אותם לשייקים, יוגורט ושיבולת שועל. עם זאת, יש להימנע מזרעי פשתן שלמים אם אדם חווה שלשולים, מכיוון שהם אינם קלים לעיכול.
אכילת זרעי צ'יה מספקת לחות, סיבים ואנרגיה. מומחים ממליצים להשרות את זרעי הצ'יה במשך 30 דקות עד שעתיים, ולאחר מכן לשתות את מי הצ'יה המתקבלים או להוסיף אותם לקינוחים. יש להיזהר בעת צריכת זרעי צ'יה יבשים, מכיוון שהם עלולים לגרום לנפיחות או להוות סכנת חנק.
זרעי דלעת עשירים באבץ ותורמים משמעותית לחיזוק מערכת החיסון. ניתן לצרוך כמות קטנה של זרעי דלעת קלויים, ככף עד שתיים ביום, או לפזר אותם על סלטים או חטיפים. ד"ר צ'ופרה מסביר שזרעי דלעת עשירים בקלוריות, לכן מומלץ להימנע מצריכה מוגזמת אם אתם מנסים לרדת במשקל.
זרעי אבטיח צהובים ידועים ביתרונותיהם בשיפור העיכול ובתמיכה בבריאות הלב. ניתן לאכול אותם טריים או קלויים, אך יש לצרוך אותם במידה.
זרעי לוטוס מספקים תחושת מלאות ועשירים בחלבון, המסייעים לשמור על איזון בגוף ובנפש. הם קלויים ונאכלים כחטיף. ד"ר צ'ופרה ממליץ להימנע מזנים משומרים עם תבלינים נוספים, מכיוון שהם עשירים בנתרן.
זרעי שומשום מכילים רמות גבוהות של סידן והם מועילים גם לעור ולשיער. יש לקלות אותם קלות לפני האכילה. עדיף להימנע מצריכה מוגזמת בקיץ אם נוטים למכת חום.
אחד היתרונות החשובים ביותר של זרעי שומר הוא שיפור העיכול ורענון הנשימה. ניתן ללעוס אותם לאחר הארוחות או להוסיף אותם למים חמים.
זרעי כוסברה מסייעים מעט לעיכול ומקלים על נפיחות. מומלץ להשרות אותם לילה שלם ולשתות את המים לאחר הסינון.
גרעיני חמניות עשירים בוויטמין E, מה שהופך אותם למועילים מאוד לבריאות העור והלב. ניתן לאכול אותם קלויים קלות בפני עצמם או להוסיף לסלטים או ליוגורט. ד"ר צ'ופרה מדגיש את החשיבות של הימנעות מזנים מלוחים, מכיוון שהם עשירים בנתרן.
זרעי אבטיח הם מקור תזונתי עשיר, מגנזיום וברזל, ומקור מצוין לחלבון צמחי. ניתן לאכול אותם קלויים או להוסיף אותם לאגוזים ופירות יבשים. מכיוון שהם עתירי קלוריות, ד"ר צ'ופרה ממליץ לצרוך אותם במתינות.