"אוצרות נסתרים": 10 סוגי הזרעים האלו מלאי יתרונות בריאותיים - משני חיים

זרעים הם בין המזונות הפופולריים והבריאים ביותר בזכות יתרונותיהם הרבים, כולל סיבים תזונתיים, אנרגיה ותמיכה במערכת העיכול. ד"ר אלוק צ'ופרה, קרדיולוג, הדגיש כיצד לאכול סוגי זרעים שונים בצורה נכונה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גרעיני דלעת
גרעיני דלעת | צילום: Freepik
5
גלריה

הם תומכים באיזון הורמונלי ובעיכול ועשירים בחומצות שומן אומגה 3. מומלץ תמיד לטחון זרעי פשתן לפני צריכתם ולהוסיף אותם לשייקים, יוגורט ושיבולת שועל. עם זאת, יש להימנע מזרעי פשתן שלמים אם אדם חווה שלשולים, מכיוון שהם אינם קלים לעיכול.

זרעי פשתן
זרעי פשתן | צילום: אינגאימג'

אכילת זרעי צ'יה מספקת לחות, סיבים ואנרגיה. מומחים ממליצים להשרות את זרעי הצ'יה במשך 30 דקות עד שעתיים, ולאחר מכן לשתות את מי הצ'יה המתקבלים או להוסיף אותם לקינוחים. יש להיזהר בעת צריכת זרעי צ'יה יבשים, מכיוון שהם עלולים לגרום לנפיחות או להוות סכנת חנק.

זרעי דלעת עשירים באבץ ותורמים משמעותית לחיזוק מערכת החיסון. ניתן לצרוך כמות קטנה של זרעי דלעת קלויים, ככף עד שתיים ביום, או לפזר אותם על סלטים או חטיפים. ד"ר צ'ופרה מסביר שזרעי דלעת עשירים בקלוריות, לכן מומלץ להימנע מצריכה מוגזמת אם אתם מנסים לרדת במשקל.

זרעי צ'יה
זרעי צ'יה | צילום: אינג אימג'

זרעי אבטיח צהובים ידועים ביתרונותיהם בשיפור העיכול ובתמיכה בבריאות הלב. ניתן לאכול אותם טריים או קלויים, אך יש לצרוך אותם במידה.

זרעי לוטוס מספקים תחושת מלאות ועשירים בחלבון, המסייעים לשמור על איזון בגוף ובנפש. הם קלויים ונאכלים כחטיף. ד"ר צ'ופרה ממליץ להימנע מזנים משומרים עם תבלינים נוספים, מכיוון שהם עשירים בנתרן.

זרעי שומשום מכילים רמות גבוהות של סידן והם מועילים גם לעור ולשיער. יש לקלות אותם קלות לפני האכילה. עדיף להימנע מצריכה מוגזמת בקיץ אם נוטים למכת חום.

זרעי כוסברה
זרעי כוסברה | צילום: אינג'אימג'

אחד היתרונות החשובים ביותר של זרעי שומר הוא שיפור העיכול ורענון הנשימה. ניתן ללעוס אותם לאחר הארוחות או להוסיף אותם למים חמים.

זרעי כוסברה מסייעים מעט לעיכול ומקלים על נפיחות. מומלץ להשרות אותם לילה שלם ולשתות את המים לאחר הסינון.

גרעיני חמניה
גרעיני חמניה | צילום: אינגאימג

גרעיני חמניות עשירים בוויטמין E, מה שהופך אותם למועילים מאוד לבריאות העור והלב. ניתן לאכול אותם קלויים קלות בפני עצמם או להוסיף לסלטים או ליוגורט. ד"ר צ'ופרה מדגיש את החשיבות של הימנעות מזנים מלוחים, מכיוון שהם עשירים בנתרן.

זרעי אבטיח הם מקור תזונתי עשיר, מגנזיום וברזל, ומקור מצוין לחלבון צמחי. ניתן לאכול אותם קלויים או להוסיף אותם לאגוזים ופירות יבשים. מכיוון שהם עתירי קלוריות, ד"ר צ'ופרה ממליץ לצרוך אותם במתינות.

תגיות:
מערכת העיכול
/
אבטיח
/
גרעינים
/
סיבים תזונתיים
/
זרעי צ'יה
/
שומשום
/
כוסברה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף