כיצד צריכת חלבונים מסייעת לירידה במשקל וכמה כדאי לאכול?

התזונאית הקלינית, ד"ר מאיה רוזמן, התייחסה בתכניתה ב-103FM לאופן בו חלבונים מסייעים לירידה במשקל, והסבירה מה הקשר בין נשירת שיער למחסור בחומצות אמינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת חלבונים
ארוחת חלבונים | צילום: Shayda Torabi, Unsplash

"החלבון שאנחנו אוכלים דרוש לבניית הגוף שלנו, לבניית השרירים, העצמות, כדוריות הדם, מערכת החיסון, העור והשיער. כל הגוף שלנו עשוי מחלבון, בנוסף לשומן, מינרלים וחומרים נוספים. כדי לאפשר לגוף לבנות את עצמו יש לספק לו חלבונים ממש כל יום. לדוגמה, מישהי שהגיעה אלי לייעוץ על נשירת שיער, סיפרה שהיא אוכלת בבוקר לחם, ואז פרי, בצהריים פסטה, אחר הצהריים קפה עם עוגיות, ובערב שוב לחם. הכל פחמימות - ללא חלבון כלל, וברור שאין לגוף ממה לבנות את השיער".

"כמות החלבון הדרושה משתנה לפי הגיל, לפי המין, ולפי כמות הפעילות הגופנית. ברמת פעילות רגילה ובמשקל תקין מדברים על כמעט גרם של חלבון לכל קילוגרם ששוקלים. למשל, אישה ששוקלת 60 תצטרך 60 גרם חלבון ביום, ואם היא מבצעת הרבה אימוני כוח הכמות הדרושה תהיה יותר גדולה – 1.5 גרם לכל קילוגרם".

תגיות:
בריאות
/
חלבונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף