תפוחי אדמה הם כמעט תמיד הראשונים בתור לקבל צו פינוי מהתפריט שלנו כשאנחנו מחליטים לשמור על דיאטה או מנסים לשפר את הרגלי התזונה שלנו מסיבות בריאותיות. הם מכילים לא מעט פחמימות, וגם עמילן ויחסית לירקות אחרים בתפריט שלנו, הערכים התזונתיים שלהם לא מדהימים. תוסיפו לזה את העובדה שרוב הדרכים להכין אותם (לפחות רוב הדרכים הטעימות) כוללות טיגון ולא מעט אחוזי שומן, ואפשר להבין למה אנשים מעדיפים לוותר עליהם כשהם מנסים לשמור.
בנוסף, הוספה של יותר תפוחי אדמה לתפריט הובילה גם לירידה בלחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה יותר במדד לחץ הדם, שמתייחס ללחץ השיא שנוצר בתוך העורקים לאחר הזרמת דם אליהם מהלב). הירידה בלחץ הדם בעקבות אכילת תפוחי אדמה היתה משמעותית יותר מזו שנרשמה אצל אנשים שנטלו תוסף אשלגן. בניסוי לקחו חלק 30 נשים וגברים שהוגדרו כבעלי לחץ דם גבוה או בעלי נטייה לכך.
מחברי המחקר ציינו שעד כה נעשו מחקרים מעטים בלבד בנוגע להשפעה של אשלגן על לחץ הדם. עבודת המחקר שלהם היא אחת הראשונות שבוחנת את יעילותה של תוספת אשלגן תזונתי כצעד מניעתי ליתר לחץ דם.
"בהתחשב בעובדה שרוב האמריקנים לא מתקרבים אפילו לעמידה במכסת האשלגן היומי המומלצת, הממצאים שלנו מראים כמה חשוב לקדם ולא להגביל אכילה של מאכלים מסויימים, ובוודאי לא לשלול את הלגיטימיות של תפוחי אדמה ככלל, שיכולים להוות מקור חשוב לאשלגן תזונתי עבור אנשים בעולם המערבי", הוסיפה ד"ר וויבר.