"המצב בלתי נסבל": השביתה במערכת הבריאות תוביל לפיתרון הסוגיה?

פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, שוחח עם ענת דוידוב וגדעון אוקו, לאחר פתיחת השביתה בבתי החולים כמחאה על האלימות כנגד הצוותים הרפואיים. "אין לנו ברירה", ציין

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מחאה בבית החולים סורוקה נגד האלימות כלפי הצוות הרפואי (צילום: ארנולד נטייב) | צילום:

"השביתה היא שביתה כי אין לנו ברירה. אנחנו מדברים על 24 שעות ואנחנו דורשים ביצוע, אנחנו דורשים מעשים. כאשר נשיג את האמצעים האלה, אמצעי ההגנה, זה ישרת את כולם. אנחנו רוצים שגם הסניטרים וגם האחיות, שעובדות איתנו יד ביד, ירגישו בטוחות", הוסיף.

כשנשאל על כך, ציין כי אכן הוקמו מספר עמדות שיטור לצורך הגנה על הצווותים, אך הוסיף כי "זה התרחש אחרי שלושה ימים של שביתה כללית בשנה שעברה. נכון, קיבלנו את זה, וזה באמת הישג חשוב. אני חושב שזה בהחלט עוזר ומוריד את האלימות ומרתיע, אבל זה עדיין לא מתקיים בכל בתי החולים. אני מקווה שבעוד חודש-חודשיים נראה את זה בבתי החולים, אבל יש לנו דרישות נוספות".

משה בר סימן טוב במשרד הבריאות
משה בר סימן טוב במשרד הבריאות | צילום: תומר נויברג פלאש 90
תגיות:
מערכת הבריאות
/
משה בר סימן טוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף