לבן, שחור, חום ואדום: היתרונות הבריאותיים בסוגי האורז השונים

אורז נחשב למזון בסיסי ומספק למיליארדים ברחבי העולם מקור אנרגיה זול ומזין. בין סוגי האורז הקיימים ישנם הבדלים בצבע, בטעם ובערך התזונתי. מחקרים מראים שאכילת אורז חום, אדום או שחור, משפרת את הבריאות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אורז
אורז | צילום: אינגאימג'

אורז נחשב למזון בסיסי במדינות רבות, ומספק למיליארדים ברחבי העולם מקור אנרגיה זול ומזין. בין סוגי האורז הקיימים ישנם הבדלים בצבע, בטעם ובערך התזונתי. מה מכילים סוגי האורז השונים ואיזה אורז הוא המזין והבריא ביותר?

מחקר שנערך בקרב 15 מבוגרים שסובלים מעודף משקל הראה שאלו שאכלו 200 גרם אורז חום במשך חמישה ימים היו בעלי רמות נמוכות משמעותית של סוכר בדם בצום ואינסולין, בהשוואה לאלו שאכלו את אותה כמות של אורז לבן. לכן, אורז חום מומלץ יותר עבור חולי סוכרת.

תגיות:
תזונה
/
בריאות
/
אורז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף