מתוק לו: האם פירות באמת מסוכנים לדיאטה שלכם?

אם גזרתם על עצמכם משטר אכילה קפדני, בטח שמעתם את ההמלצה להימנע מצריכת פירות בשל כמויות הסוכר הגבוהות שבהם. אלא שהמוניטין הרע שלהם לא בהכרח מוצדק ואף יש להם יתרונות לא מעטים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ירקות ופירות
ירקות ופירות | צילום: אינגאימג'

אם אי פעם גזרתם על עצמכם דיאטה, ודאי שמעתם את המיתוס, שצריכת פירות היא האויב של הגזרה הנחשקת שלכם, בשל הסוכרים והפחמימות שבהם. אלא שלא כל סוגי הסוכר מזיקים, ואם צורכים אותם במידה, יש להם גם יתרונות בריאותיים.

בדוח שחיברו מומחים מאפליקציית Healthifyme מוצעת רשימה של פירות שתכולת הסוכר בהם נמוכה יחסית, ויהיו בחירה חכמה ברגעים שפשוט חייבים משהו מתוק.

אבטיח

אבטיח מורכב מ-92% מים, ועל כן הוא מכיל את אחוז הפחמימות הנמוך ביותר. הוא מכיל 7.5 גרם פחמימה ו-6.2 גרם סוכר למאה גרם פרי. בנוסף, הוא עשיר בוויטמיני A ו-C, ובנוגדי חימצון.

מלון

המלון עשיר בוויטמנים ומינרלים דוגמת בטא קרוטן, אשלגן וויטמין C. הוא מכיל 7.8 גרם סוכר בלבד לכל מאה גרם פרי.

אפרסק

אולי תופתעו לשמוע, אבל אפרסקים דלים יחסית בפחמימות ועשירים בנוגדי חימצון שתורמים לבריאות העין. הם מכילים 8.3 גרם סוכר ועד 10.1 גרם פחמימה למאה גרם פרי.

תגיות:
בריאות
/
פירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף