תפוקת החלב הכוללת בשנת 2022 נאמדה בכ-1.642 מיליון ליטר – עלייה של כ-1% לעומת שנת 2021, בהמשך לעלייה של כ-1.3% בשנת 2021. כך מסרה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפרסמה נתונים על משק החלב והדבש לקראת שבועות.

שונה בנוף: המאפיין שמעניק לחג השבועות את חשיבותו ועוצמתו
מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים שכולם אוהבים

התנובה הממוצעת לפרה עמדה בשנת 2022 על 12.074 ק"ג חלב לשנה – עלייה קלה של 0.6% לעומת 2021. תפוקת חלב בקר, שהיוותה כ-97% מכמות החלב, עלתה בכ-0.8% וכמו חלב הצאן, שהיוותה כ-3% מכמות החלב, עלתה בכ-5.1%.

בלמ"ס ציינו, כי תנובת החלב בישראל היא הגבוהה ביותר בעולם. משנת 2021 עד 2022, עלה מספר הפרות החולבות מ-116 אלף ל-136,800. הגידול במספר החולבות, למרות הירידה במספר הרפתות, נבע מעלייה בפוקת יחידת הייצור, מהתייעלות מבנית ומהרפורמה שחלה בענף.

בהתאחדות יצרני החלב, המייצגת את הרפתות בישראל, ציינו, כי בעשור האחרון ירד מספר הרפתות בישראל מ-935 ל-650. לפי נתוני מועצת החלב, הישראלי צורך בממוצע כ-50 ליטר חלב שתייה ומשקאות חלב בשנה וכ-12 ק"ג גבינות לבנות בשנה.

בנוסף, הישראלי צורך בממוצע כ-165 ליטר חלב בשנה, כאשר חודש מאי הוא החודש בו כמות החלב הכוללת היא הגבוהה ביותר בשנה בישראל. בשבוע שבו חל חג שבועות חלק זינוק של פי-2.8 ברכישתמוצרי חלב.

"ענף החלב הישראלי הוא מהמובילים והמתקדמים בעולם, הרבה בזכות האנשים יוצאיה דופן השותפים לתהליך הייצור בהפתות הפרוסות לאורכה של ישראל, בגבולות ובפנים הארץ. לאורך השנה או פועלים על מנת לשלב ברפתות טכנולוגיות מתקמדות, שיאפשרו המשך הפקת חלב מעולה, טכנולוגיות המציבות את ישראל בשורה הראשונה בתחום", ציין מנכ"ל ארגון יצרני החלב, ליאור שמחה.

בתוך כך, בלמ"ס מסרו, כי תפוקת הדבש נאמדה אשתקד בכ-4,500 טונות – עלייה של כ-12.5% לעומת שנת 2021. זאת, כתוצאה משנה גשומה שרמה לייבולי דבש גבוהים.

היבולה ממוצע של בעל כוורת היה כ-30 ק"ג. אולם, כמות זו לא סיפקה את כל הביקוש המקומי לדבש במדינת ישראל ובמהלך שנת 2022 יובאו לארץ כ-2,000 טונות דבש, לעות כ-1,515 טונות בשנת 2021.