הזמרת, השחקנית ובמאית קולנוע ישראלית שי לי עטרי, הסתתרה ביחד עם בתה התינוקת במחסן בכפר עזה וניצלה מהטבח הרצחני של מחבלי החמאס שחדרו לשטחיה של מדינת ישראל ביום שבת, ה-7 באוקטובר. מאוחר יותר, היא קיבלה את הבשורה הקשה מכל: בעלה, יהב וינר, נרצח.
היא פנתה בקריאה דחופה לממשלה לייצר מנגנון שיאפשר זיהוי מהיר ויעיל של גופות ושאיבת זרע מהנרצחים והנופלים לפני שיהיה מאוחר מדי. בחשבון הפייסבוק שלה, כתבה עטרי: "יש לי חלון הזדמנויות של שעתיים של הזרע של בעלי יהב שמת כאשר הקריב את חייו".
עוד האשימה: "ועדיין, בתוך כל התופת, גיליתי את אדיבותם של קרובים וזרים כאחד, שהתגייסו ביעילות, פעלו כמכונה משומנת אחת ועזרו לי לפלס כל צעד ושעל בתוך הכאוס המשוגע הזה, שאופף אותנו. אני חייבת לציין את הערכתי הבלתי נדלית לכל מערכות התקשורת, בארץ ובעולם, שעובדים לילות כימים בכדי להביא לכותרות את הסיפורים של הניצולים, החטופים וההרוגים, ולהשמיע את קולן של משפחות שלמות שאינן מקבלות את ההתייחסות הראויה להן כאזרחים, מגורמי השלטון. אני רוצה להודות לכולכם, מעומק ליבי. שיתוף הפעולה בין המגויסים לאיתורו של יהב שלי, לבין ההשפעה והחשיפה הניכרת של התקשורת להידהוד החוויה של משפחתי, היא זאת שהובילה להצלחת איתורו. נקודה".