"אל תמחאו לנו כפיים": משפחות החטופים בעצרת שוברת לב בתל אביב

עצרת משפחות החטופים מתקיימת הערב בתל אביב. מוקדם יותר, אירעה עצרת נוספת בירושלים לאחר שהסתיימה הצעידה שהגיעה למחות מול משרד ראש הממשלה

שירת התקווה בצעדה לעבר משרד ראש הממשלה | צילום: ללא קרדיט
צעדת משפחות החטופים | צילום: שב"פ

יעלה דוד אחותו של אביתר, דריה גונן אחותה של רומי גונן שנחטפו מהמסיבה: "אני אחותה של רומי שנחטפה מהמסיבה של רעים. לפני שאני אחות של חטופה אני אחות של רומי המודל לחיקוי שלי האימא השנייה שלי".

יעלה דוד: "אחות של אסתר דוד בן 22 נחטף מהמסיבה יעלה עוגן בשבילי מצאתי לי חברה לחיים בגלל השותפות גורל המעפנה הזאת. 43 ימים מאז שאביתר אחי נחטף תמיד הלכתי אחריו העתקתי את כל הדברים המטומטים ממנו מחברים שלו הוא תמיד היה שומר עליי גם בתור ילד שלא חגג בר מצווה שהדרכים החלו להיפרד ונפגשנו די במקריות בבית... הפכנו להיות חברים מאוד טובים. לא מגיע לנו מה שאנחנו עוברים מגיע לנו יחס טיפה אחר טיפה שונה. צעדנו חמישה ימים בשביל היפגש עם קבינט המלחמה לדעת מה מונח על השולחן אל תפקירו אותנו פעם נוספת דורשים עסקה שכוללת את כולם בבית עוד היום".

צעדת משפחות החטופים
צעדת משפחות החטופים | צילום: ללא קרדיט

דבורה עידן אמא של צחי עידן (49) נחטף מביתו בנחל עוז: "נוצר צבא של החטופים אמהות ואבהות... בקרוב יצטרפו עוד עשרות אלי לוחמים במילואים ארגונים אזרחיים ועוד צבא החטופים הציוני והמאוחד יהיה בכל מקום בכנסת בכבישים בקריה. הבטחתם להבטיח את שלומנו. לא נשכח. את כולם כולל כולם יש לך את המנדט לעשות זאת ואת הכלים ולהצליח. תמונת הניצחון שאתה מחפש היא רק החזרת כל החטופים, הזמן לא משחק לטובתנו. תגיע כבר היום לדבר איתנו יחד, ושחרר את החטופים כולם בידיים שלך ביבי. בלי החטופים לא תהיה תקומה למדינת ישראל".

צעדת משפחות החטופים
צעדת משפחות החטופים | צילום: שב''פ

צחי אבינועם: "אחרי צעדה של כמה ימים הן יגיעו לכנסת, לדרוש שיעשה הכל להשבת יקיריהן משבי חמאס. אל המשפחות מצטרפים כל הזמן מאות אזרחים. ברור לנו שזוהי מטרת הלחימה. חטופים לפני הכל. ככל שעובר הזמן הסיכוי שהם יחזרו בחיים נעשה קטן יותר. אנחנו יודעים שיש לנו ממשלה אדישה ומפקירה. ממשלה שחיי אדם לא חשובים לה. אחרי הכישלון וההפקרה של העוטף המערכת הפוליטית רוצה להשיג תמונת ניצחון בכל מחיר. היא הגדירה את התמונה הזאת כמיטוט החמאס. אני לא חושב שיש מישהו שחי בישראל ומתנגד למיטוט החמאס. אבל תמונת ניצחון והקלה ושמחה אמיתית תהיה כשהחטופים יחזרו הביתה, למשפחה. עברו 42 ימים מאז האסון. 42 ימים שהם חטופים אצל חמאס".

עידית אבישי: "תמונות החטופים שנראות מכל עבר, לא מאפשרות לשכוח לרגע את היום הארור ההוא ותוצאותיו שילוו אותנו תמיד. גם פגישות עם חברים לכל אורך הדרך, לא מצליחות לשפר את ההרגשה".

יאיר לפיד בצעדת משפחות החטופים
יאיר לפיד בצעדת משפחות החטופים | צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים
צעדת משפחות החטופים
צעדת משפחות החטופים | צילום: ללא קרדיט

הדיווחים השונים בנוגע לעסקת חטופים אפשרית ממשיכים לזרום כל העת. על פי הדיווחים האחרונים בנושא, ישראל מתעקשת לכלול בעסקה אפשרית שתתקיים בקרוב, את כל האמהות והילדים שמוחזקים ע"י ארגון הטרור בעזה.

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף