כמיטב המסורת, מאפיית אבולעפיה ברחוב יפת ביפו, שהיתה סגורה במהלך פסח, נפתחה הערב, לאחר צאת החג ומאות הגיעו כדי לקנות מאפים טריים. אבל הפעם הגיעו פחות לקוחות לעומת שנים קודמות.
"למעלה מ-50 שנים שאנחנו סוגרים בפסח", סיפר ואליד אבולעפיה, הבעלים של המאפיה הוותיקה ביפו – "זה עבורנו סמל לדו קיום, לשכנות טובה ולכבד את האחר. נערכנו עם צוות מתוגבר ומגיעים הרבה לקוחות".
עם זאת, הוא סיפר שהפעם הגיעו פחות לקוחות לעומת שנים עברו במוצאי חג שני של פסח. "אולי בגלל המלחמה פחות הגיעו וגם יכול להיות שבגלל שבבתי קפה בתל אביב מכרו במהלך פסח חמץ, אנשים חיכו פחות לצאת החג כדי לקנות מאפים טריים", הוא העריך – "אנחנו נמשיך במסורת של סגירת המאפיה בפסח, כסמל לדו קיום ושכנות טובה".