ראש העדה הדרוזית: "שיהיה שיוויון כל יום בשנה - ולא רק ביום הזיכרון"

בטקס לזכר החללים הדרוזים שנערך היום, פנה ראש העדה הדרוזית, השייח מוואפק טריף, לראשי המדינה ואמר: "די עם הבטחות הסרק. תקדמו ותגשימו את הברית השיוויונית. תעשו מעשה אמיתי למען החיילים והצעירים הדרוזים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טקס לזכר החללים הדרוזים בעוספיה
טקס לזכר החללים הדרוזים בעוספיה | צילום: ללא קרדיט
2
גלריה

"תעשו שיהיה שיוויון במשק כל יום בשנה - ולא רק ביום הזיכרון. ראשי המדינה, עליכם מוטלת החובה, תפתרו את סוגיית התכנון והבנייה ואת מצוקת הדיור וחיבורי הבתים לחשמל. תבטלו את כל הקנסות נגד כל מי שבנה אדמה פרטית, תדאגו להרחבת היישובים הדרוזיים״, התייחס לחוק קמיניץ ולחוק הלאום.

הפגנת דרוזים נגד חוק הלאום
הפגנת דרוזים נגד חוק הלאום | צילום: ארכיון פלאש 90,תומר נויברג

"הפשיעה משתוללת, נשלחים רימונים ומטענים בכרמל, וישנם יותר מעשרה נרצחים ביישובים הדרוזים מתחילת השנה אך אפס פענוחים של המשטרה. זו מכת מדינה ועל רשויות המדינה, האכיפה והחוק לפעול ביד קשה ובלתי מתפשרת כנגד עבירות הפשיעה. יום קדוש מגיע כאשר מתחוללת מלחמה שגבתה את חייהם של למעלה מ-1500 חיילים ואזרחים - ואני מחזק את צה״ל וכוחות הביטחון לפעולות הרתעת האויב בהקדם״, סיכם.

ברקת הוסיף ואמר: "ימי הזיכרון הם ימים של חשבון נפש. ממשלת ישראל נושאת באחריות מלאה על כל המתרחש במדינה, לטוב ולרע. לממשלה ולקבינט יש אחריות מלאה. כחבר הממשלה, אני לוקח אחריות, ובשוך הקרבות אעשה הכל למען מיצוי התחקירים והמסקנות הנדרשות".

תגיות:
העדה הדרוזית
/
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף