המגעים לעסקת חטופים: למרות הקושי, ישראל תוכל להתמודד עם המחיר

בצל חוסר הוודאות לגבי המשך המגעים לעסקת חטופים, וברקע חיסול בכירי חמאס, בישראל מעריכים כי המגעים יימשכו. גורם בכיר אומר כי "החיסולים מלחיצים את חמאס ומעלים אצלו את המוטיבציה לחתור לעסקה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
דדי ברנע
דדי ברנע | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה

בצל חוסר הוודאות לגבי המשך המגעים לעסקת חטופים, וברקע החיסול על ידי צה"ל של בכירי חמאס, בישראל מעריכים כי המגעים לעסק יימשכו. מחר (שלישי) ראש הממשלה נתניהו צפוי לכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני כדי לדון בהמשך המשא ומתן. נזכיר כי ראש המוסד, דדי ברנע, היה צפוי לצאת לדוחה במהלך השבוע לסבב שיחות נוסף.

גורם ישראלי בכיר אמר כי: "מדיניות החיסולים מלחיצה את חמאס ומעלה אצלו המוטיבציה לנהל איתנו שיחות ולחתור לעסקה". עם זאת, לפי שעה טרם ברור, האם פגישת פסגה נוספת תתקיים בקטר בהמשך השבוע כמתוכנן, או שמא תידחה למועד אחר.

קבינט המלחמה אפריל 2024
קבינט המלחמה אפריל 2024 | צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון

אמש, ברקע החיסול בעזה, כינס נתניהו התייעצות עם בכירי מערכת הביטחון. בדיון נידונו הסוגיות המרכזיות של המתווה, כולל שאלת השליטה בציר פילדלפי ובציר נצרים, החזרת החמושים לצפון הרצועה ועוד.

ציר פילדלפי
ציר פילדלפי | צילום: רויטרס

לדברי הגורמים המעורים, מערכת הביטחון וכן שר הביטחון יואב גלנט, סבורים כי יש לחתור לעסקה וכי ישראל תוכל להתמודד עם השלכות העסקה, אם תצא לפועל. מנגד, ראש הממשלה שב ומדגיש את ארבעת העקרונות הכוללים התעקשות על השליטה הישראלית בציר פילדלפי.

תגיות:
שר הביטחון
/
חטופים
/
קבינט
/
נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף