אב החטופה רותח על נתניהו וזועק: "נאם 55 דקות, ולא הקדיש דקה לעסקת החטופים"

אלי אלבג, אביה של התצפיתנית לירי אלבג שנחטפה מבסיס נחל עוז ונמצאת בשבי חמאס, תקף את ראש הממשלה בעקבות נאומו בקונגרס: "אני רוצה את הילדה שלי ואת כל החטופים בבית, 15 שנה יכולת לטפל בחמאס"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אלי אלבג, אבא של לירי אלבג
אלי אלבג, אבא של לירי אלבג | צילום: צילום מסך, מטה המאבק להשבת החטופים
2
גלריה

"ציפיתי למשפט אחד שיזכיר את נושא עסקת החטופים. ברגע שהוא לא הזכיר את זה, אני כבר לא יודע מה להגיד", אמר בכאב בפתח השיחה. "יבשו דמעותיי ואין לי מה לומר אחרי 293 ימים. מה אפשר להגיד? הוא נואם 55 דקות, ודקה לא הקדיש לעסקת החטופים. דקה. מילה, משפט, וזה אומר הכל".

"אמרו לי:' נגמור את 'שיפא', נעבור לפה, נגמור את רפיח, נגמור את זה, נגמור את זה", סיפר. "את מי אתם רוצים עוד לגמור? על מי אתם עובדים? אי אפשר לחסל את חמאס. יש שני מיליון 'עזאוותים' שכולם חמאסניקים בשבילי, יש עוד שני מיליון חמאסניקים ביהודה ושמרון. לא נחסל את כולם. אנחנו לא נאצים. יאללה שחררו, והמלחמה אף פעם לא תיגמר, נשבר מהסיסמאות אלה. אנחנו רוצם את הילדים בחזרה".

נאום נתניהו בקונגרס
נאום נתניהו בקונגרס | צילום: רויטרס

"השתדלתי להיות מאופק", שיתף אלבג. "בסוף מאי היתה אופציה לעסקה. מישהו מקבינט הממשלה המורחב חשף פרטים שעצרו את העסקה. אנחנו לא יודעים מי זה, כי למישהו נוח עם זה. בגלל אחד פושע שצריך לשבת בכלא, הבת שלי וכל שאר החטופים לא בבית. על זה אנחנו לא נוותר. אנשים לא יוותרו".

משפחות החטופים בוושינגטון | צילום: דני טננבאום,לירי אגמי,אמנון שמי

"אני רוצה את הילדה שלי ואת כל החטופים בבית. אל תמכור לנו סיפורים ולא אגדות. 15 שנה יכולת לטפל בחמאס, מה אתה רוצה עכשיו? כשהילדים שלנו בפנים אתה רוצה לטפל בו?", זעק.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף