דן מרגלית הודיע על התפטרות: "משעה את עצמי מפעילות עיתונאית"

בעקבות הסערה והחשד לתקיפות מיניות רבות שביצע בעבר, העיתונאי ואיש התקשורת הוותיק מתפטר מעיתון "הארץ": "הודעתי על כך לעורך כבר ביום שלישי בבוקר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דן מרגלית
דן מרגלית | צילום: פלאש 90

העיתונאי ואיש התקשורת הוותיק דן מרגלית מתמודד עם מספר הולך וגדל של תלונות נגדו בגין תקיפות מיניות שביצע בעבר, בין היתר מצד עיתונאיות רבות, שחשפו התנהלות בעייתית במיוחד של מי שהיה בעבר המנחה של "פופוליטיקה" ונחשב למגיש ועיתונאי מוערך. היום (חמישי) הודיע מרגלית בחשבון הטוויטר כי החליט להתפטר מתפקידו בעיתון "הארץ". "לאור הסערה שקמה, החלטתי להשעות עצמי מפעילותי העיתונאית", כתב. "כבר ביום שלישי בבוקר הודעתי לעורך ״הארץ״ אלוף בן על התפטרותי מהעיתון".

לטענת קים, בעת שישבה באחד מחדרי העיתונאים בכנסת בסוף שנות השמונים, נכנס מרגלית לחדר וסגר את הדלת אחריו. הוא התקדם לעברה, הוציא את איבר מינו ונצמד אליה כשהיא עם הגב אל הקיר. "אמרתי 'לא' והוא בכל זאת ניסה לכפות עליי את עצמו. אני לא ידעתי מה לעשות. אני לא ידעתי איך לצאת מהאחיזה שלו. אני זוכרת שהרחקתי את הפנים שלי ממנו, בניסיון להתנגד לו, כשאיבר המין שלו מזדקר מתוך מכנסיו. הוא היה חזק. אני שואלת את עצמי למה לא בעטתי בו", סיפרה.

תגיות:
דן מרגלית
/
תקיפה מינית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף