ילד בן 10 מאושפז לאחר שלקה במחלת החצבת

הילד הגיע ביום שלישי לבית החולים שניידר לילדים לאחר שלא חוסן כלל נגד המחלה, וכעת הוא סובל מדלקת המוח. בתחילת השבוע אושפז תינוק בן שלושה שבועות לאחר שלקה במחלה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מרכז שניידר לרפואת ילדים
מרכז שניידר לרפואת ילדים | צילום: אבשלום ששוני

ילד בן 10 מאושפז בבית החולים שניידר לילדים במצב קשה בשל מחלת החצבת. הילד, שמשפחתו מתגוררת בעמנואל שבשומרון, סובל מדלקת קרום המוח כתוצאה של סיבוך למחלה. הוא הגיע לבית החולים ביום שלישי האחרון לבית החולים הוא הגיע ביום שלישי האחרון ושם מאושפז כעת בתנאי בידוד. בשניידר דיווחו היום (חמישי) כי הילד לא חוסן מפני המחלה, וכי הגיע ממצב של בריאות מלאה לסכנת חיים בגלל המחלה.

על אף שריבוי המקרים מקשה לומר שהמגפה בנסיגה, ניתן להתעודד לפחות מכך שלפי נתוני משרד הבריאות, לסיכום התחלואה בחודש נובמבר, עולה שלראשונה בחודש זה אובחנו במחלה פחות מאשר בחודש הקודם לו: אם מאז תחילת השנה נצפתה עלייה עקבית, משבעה מקרים בחודש מרץ, ועד 952 מקרים בחודש אוקטובר, חודש נובמבר מסתכם ב-610 מקרים של אבחון חצבת, כשכאמור מרביתם בירושלים. יחד עם זאת, מדובר במספר כפול מזה שבחודש ספטמבר.

פרופ' אלי סומך, מנהל אגף הילדים ב"מעייני הישועה" ומומחה למחלות זיהומיות, אמר כי "חצבת בגיל כה רך היא נדירה וקיימים דיווחים מעטים בלבד בספרות על תחלואה בגיל הזה מאחר ומרבית התינוקות בגיל הזה מוגנים בשל העברת הנוגדנים מהאם לקראת הלידה ובדרך כלל גם אינם חשופים למקרי חצבת בסביבה".

תגיות:
שניידר
/
חצבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף