שתי הרוגות ו-41 פצועים בהתהפכות האוטובוס בכביש 443

התאונה אירעה סמוך לבית חורון, הפצועים פונו לבתי החולים. איש זק"א: "גדר הבטיחות נכנסה לאוטובוס מהגג, זה כמו שדה קרב"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
פעולות חילוץ הלכודים בתאונה בכביש 443 | צילום:

שתי נשים נהרגו ו-41 נפצעו בתאונת דרכים קשה שאירעה הבוקר (ראשון) בכביש 443, סמוך לבית חורון, בין רכב מסחרי לאוטובוס של חברת קווים. ממד"א נמסר כי מצבם של שניים מהפצועים קשה, אחד מהם, בשנות ה--20 לחייו, פונה כשהוא בהכרה מעורפלת לבית החולים הדסה עין כרם הפצוע קשה הנוסף פונה לבית החולים שערי צדק. חמישה נוסעים נפצע בינוני ו-34 קל, והם פונו לבתי החולים בירושלים, וכן לאסף הרופא, שיבא ואיכילוב. אחד הפצועים הוא תינוק. לוחמי האש פעלו לחילוץ לכודים שנלכדו תחת האוטובוס ומסוק צבאי הוזנק לפינוי הפצועים.

חובש בכיר במד"א, אוריאל גולדברג, סיפר: "טיפלתי בתאונה קלה בכביש 443 לכיוון מחסום מכבים כשלפתע שמעתי רעש חזק מאוד מהנתיב הנגדי וראיתי את האוטובוס מתהפך על צידו. מיד דיווחתי למוקד 101 של מד"א על התאונה ובסיוע אזרחים וחיילים שהיו במקום התחלנו לחלץ את עשרות הנוסעים שהיו באוטובוס, יחד עם צוותי מד"א נוספים שהגיעו במהירות למקום ביצענו הערכה רפואית לפצועים, שניים מהנוסעים היו מחוסרי הכרה והשאר התהלכו. כוחות גדולים של מד"א שהגיעו למקום המשיכו את הטיפול הרפואי ופינו את הפצועים לבתי החולים כארבעה מתוכם במצב קשה, 3 בינוני ו- 23 קל".

דוד קריספל, מנהל אגף המבצעים של איחוד הצלה מדווח מהזירה: "כשהגעתי למקום יחד עם חובשים נוספים שהיו בסמיכות למקום הענקנו טיפול רפואי ראשוני בזירת התאונה לנפגעים. חלקם היו לכודים וצוותי כיבוי פעלו לחלצם. למרבה הצער מדובר בזירה קשה עם מעורבות מספר רב של נפגעים ששהו ברכב ובאוטובוס שהתהפך".

אורי עופרי, חובש באיחוד הצלה הוסיף: "חלק מהנפגעים פונו בניידות טיפול נמרץ ואמבולנסים של איחוד הצלה שהגיעו למקום. כמו כן עקב אופי האירוע הוזעקו למקום גם צוותי חוס"ן היחידה לעזרה ראשונה נפשית של איחוד הצלה".

תאונת דרכים בכביש 443. צילום: דוברות המשטרה
תאונת דרכים בכביש 443. צילום: דוברות המשטרה | תאונת דרכים בכביש 443. צילום: דוברות המשטרה
תגיות:
אוטובוס
/
תאונת דרכים
/
כביש 443
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף