"חשוב להבין שחנק הוא הסיבה השלישית בשכיחותה לתמותת ילדים", אומרת אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם. "הסיבה לכך היא שאצל פעוטות קנה הנשימה צר מאוד, ולכן מזון שנשאף עלול לחסום במהירות את דרכי האוויר. ניתן למנוע מקרים אלה על ידי הקפדה על האכלה בטוחה, כשהפעוט יושב, לא עוסק בכל פעילות נוספת במקביל, ונמצא כל זמן האכילה תחת השגחת מבוגר. יש לוודא שגודל המזון ומרקמו תואמים לשלב ההתפתחותי של התינוק, וכי כמות המזון מתאימה לגודל פיו של הפעוט". סילבינגר הוסיפה: "אנו שולחים חיבוקים ותנחומים למשפחות".