לדברי קובלנץ, "40 אחוז ריטינג שעשה המשדר בטלוויזיה הם בערך מחצית מכמות הצופים, כי היו לנו 1.4 מיליון צפיות בדיגיטל - שזה מה שמדהים בסיפור והופך את האירוויזיון למשדר הכי נצפה בתולדות ישראל בכל ההיסטוריה. האירוע נתפס כמחמיא מאוד לישראל, בעייני הוא הראה את היכולות הווירטואזיות של המדינה בתחום הטכנולוגי, ההפקתי ובעיקר בקריאייטיב".
"יובל כהן העורך הראשי, הוא היה הגיוס הראשון שלנו לאירוע. מיד אחרי שנטע זכתה היה לי ברור שהתאגיד לא יוכל להתמודד עם דבר כזה בלי עזרה מבחוץ. ראשית, יש לנו לנהל שלוש תחנות טלוויזיה, תשע תחנות רדיו, חטיבת חדשות וחטיבת דיגיטל, אז ההחלטה הייתה לגייס את האנשים הכי טובים מהשוק הפרטי. פגשנו את יובל והייתה פה קומבינציה של אדם מאוד מוכשר, אפילו גאון, ובנוסף ליכולות זה גם היה חלום חייו. זו הייתה הגשמת חלום בשבילו לערוך ולביים את האירוויזיון. כשכישרון נפגש עם מוטיבציה ותקשורה, יכולים לצאת דברים נפלאים".
"לא נראה שהוא יתמוך בנו, ושוב - זה בסדר גמור, רק מי שייפגע מכך היא תעשיית התוכן בישראל. האירוע עלה 110 מיליון שקלים שנצטרך להחזיר בין 15-10 שנים".
עם אותו היגיון אפשר לדרוש מישראל כץ, שר התחבורה, שיממן גם את כל הנפגעים בתאונות הדרכים כי זה חלק מהדברים שהמשרד שלו אחראי עליהם. זו טענה מגוחכת. תאגיד השידור תקציבו סגור. אירועי זמר הם לא חלק מהמנדט שלנו וחבל. אני חושב שאם מדינת ישראל הייתה לוקחת בעלות, גם התיירות הייתה מצליחה לטפס וגם היה אפשר למנף את האירוע, אבל עדיין אני חושב שמה שהאירוע הזה תרם למדינה בכלל לא נמדד בכסף, אלא היכולת להראות משהו שהוא שפוי עם הומור עצמי, חם, כיפי, אור לגויים וזו באמת גאווה".
"זאת פעם ראשונה שאני חושף את זה: במהלך חצאי הגמר היו יותר מ-10 ניסיונות פריצה שחבורת הדיגיטל והטכנולוגיה, יחד עם מערך הסייבר של המדינה, הצליחה להתגבר על לפחות 10 מהן. להבנתנו, תוך כדי הניסיונות והמבנה ההגנתי, הצליחו לייצר קפיצת מדרגה קטנה ביכולות של ישראל להתגונן מפריצות סייבר. לא צריך להגזים אבל אני יודע שהאופן שבו התגוננו ביחד עם מערך הסייבר הישראלי, שעשה עבודה מדהימה איתנו, יאפשר לישראל להתגונן יותר טוב במקרים דומים".
"בחצי הגמר הראשון באתר, הנבלות תקפו בהתחלה את האתרים המונגשים. באתר הראשון שהותקף עלה סרטון שלא אחזור עליו, שאומר דברים לא כ"כ מנומסים על מדינת ישראל. תוך פחות מדקה וחצי הוסר הסרטון והייתה סדרה של עוד 10 כאלה. אתמול היו בערך עוד שישה או שבעה ניסיונות שניסו לפרוץ מכל מיני מקומות ובתחבולות עשינו להם מלחמות והצלחנו לשמור על שידור דיגיטלי מושלם".
"לא, אבל החברה בקונטרול היו מאוד מוכנים בהופעה של איסלנד כי חששו מפרובוקציה הרבה יותר קיצונית. בלייב עצמו אף אחד לא שם לדגלונים האלה, אבל בסופו של דבר הוחלט שלא לעבור לגיבוי. איסלנד תגיע לשימוע בפני איגוד השיגור האירופי עם סכנה להדחה".
השידור הסתיים לאחר שקובלנץ ציין לטובה את הופעתו המרשימה של קובי מרימי, שלא קיבלה ביטוי בתוצאות ההצבעה. אריה אלדד המליץ להעניק לבלארוס, שהעניקה לישראל 12 נקודות, את תואר חסידי אומות העולם, ובן כספית טען כי "במדינה מתוקנת היית מפרק את התאגיד כבר הבוקר, כי יותר מזה לא תשיגו".