מהמשטרה נמסר בתגובה כי "הנער עצמו לא ידע תחילה שהוא פצוע, השוטרים היו בזירה עם אקדחים שלופים וכשזיהו את הנער אפשרו לו לחלוף על פניהם מבלי שידעו עדיין שהוא פצוע. לאחר שהשתלטו על המחבל ולחסלו מיהרו לתת עזרה לנער ובכך להציל את חייו".
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין התייחס לפיגוע ואמר כי "תפילותינו שלוחות לרפואתם של הפצועים מפיגועי הדקירה הבוקר בירושלים. אני מאמץ את ידי משפחותיהם העושות את השעות הקשות הללו סמוכות אל יקיריהם בבית החולים ומקווה יחד איתם להחלמה מהירה בקרוב. לא נשקוט מול ידו הנתעבת של הטרור הנשלחת לגדוע חיים ונמצה את דינם של כל אשר יבצעו או יסייעו לו".
בפיגוע נפצעו באורח קשה גבר כבן 50, שפונה לבית החולים שערי צדק בבירה ובן ה-16 באורח בינוני. על פי חקירה ראשונית של האירוע, המפגע דקר בתחילה גבר בן 50 בשער שכם, פצע אותו באורח קשה מאוד נמלט לתוך העיר העתיקה, שם, תוך כדי מרדף משטרתי אחריו, דקר צעיר בן 16 סמוך לבית הכנסת החורבה ברובע היהודי. המחבל, תושב השטחים כבן 19, נורה וחוסל על ידי כוחות הביטחון בזירה.
מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון ידיד, הגיע לזירה וקיים הערכת מצב, שבמהלכה הנחה על בידוק מוגבר במעברי עוטף ירושלים, ופריסה רחבה של כוחות משטרה גלויים וסמויים בירושלים ובעיר העתיקה בפרט.