חובש רפואת חירום, יוחאי קריאף, שטיפל באירוע שהתרחש בצפון, אמר: "כשהגענו למקום הילד היה בתוך הבית כשהוא רטוב ומחוסר הכרה. סיפרו לנו שהוא היה מתחת למים בבריכה והוציאו אותו כשהוא ללא דופק וללא נשימה, והתחילו את הטיפול הרפואי ואת פעולות ההחייאה בהדרכה טלפונית של מוקד 101 של מד"א. המשכנו את פעולות ההחייאה שכללו תרופות, הנשמות ועיסויים וכאשר הדופק חזר ומצבו התייצב מעט פינינו אותו תוך המשך טיפול רפואי לבית החולים כשמצבו קריטי".
חובש רפואת חירום רכוב על אופנוע מד"א, יוסף נהון, שהגיע לאירוע בתל אביב, סיפר: "כשהגעתי למקום ראיתי את הילד שוכב על קו המים, כשהמצילים ואזרחים מעניקים לו טיפול ראשוני. הילד היה במצוקה נשימתית חריפה והנשמתי אותו. במהלך הטיפול מצבו הדרדר וביצענו בו פעולות החייאה, ולשמחתי כעבור מספר רגעים הלב שב לפעום והדופק חזר והוא פונה בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבי"ח דנה לילדים כשמצבו קריטי".
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, אומרת כי "רק ביומיים האחרונים טבעו 4 ילדים, וזה עוד לפני שהקיץ החל רשמית. טביעה היא סיבת התמותה השנייה בשכיחותה בילדים. טביעה מתרחשת במהירות ובדממה. דקות ספורות בלבד מרגע הטביעה, הילד נמצא בסכנת חיים מוחשית. מסיבה זו, ילדים מתחת לגיל 5 ושאינם יודעים לשחות חייבים השגחה בסביבת מים".