בעוד פחות משלושה שבועות: קווי אוטובוס השבת בגוש דן יוצאים לדרך

אם לא יחולו עיכובים בלתי צפויים, עוד החודש צפויים להתחיל לפעול קווי התחבורה הציבורית בימי שישי בערב ובשבתות בתל אביב ובערים סמוכות

משה כהן צילום: מעריב אונליין
אוטובוס של דן בתל אביב, ארכיון (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)
אוטובוס של דן בתל אביב, ארכיון (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: אלוני מור

ברמת גן מתכוונים בינתיים לחדש את הפעלת קווי התחבורה הציבורית בשבת לתל אביב, אבל בנפרד מהקווים המטרופוליניים. על פי התכנית, כל אחד מהקווים יבצע 64 נסיעות הלוך-חזור בשישי ובשבת. הקו הלבן, שאורכו 18 קילומטרים יחבר את קרית אונו דרך רמת גן לתחנת רידינג בתל אביב, הקו הכחול, שאורכו 16 קילומטרים, יהיה בין הפארק הלאומי ברמת גן לרידינג בתל אביב. אבל הפעלת שני הקווים עדיין מותנית בהשגת הסכמה עם עיריית רמת גן, והקו הירוק, שאורכו 17 קילומטרים יקשר בין גבעתיים לתל אביב. נקודת ההתחלה שלו תהיה באלוף שדה והסיום במסוף וולפסון.

"מערך תחבורה ציבורית יעיל צריך לעבוד סביב השעון. כאשר התחבורה הציבורית מושבתת ליותר מיממה היעילות שלה נפגעת באופן אנוש והיא הופכת לברירת מחדל. תחבורה ציבורית היא שירות חיוני ולא מותרות", היא הוסיפה – "היא תיתן פתרונות גם לאנשים שאין להם רכב פרטי או רישיון נהיגה. הם יוכלו להגיע למוסדות התרבות, לחופי הים, למוקדי בילוי וגם לביקור חולים". לדבריה, מערך התחבורה המטרופולינית היא היוזמה המקומית הרחבה ביותר שנעשתה עד היום בישראל.

"הפעלת תחבורה בשבת מהווה סלע מחלוקת בהקמת ממשלה ומבטאת את המתח הקונפליקט הקיים בין דמוקרטיה לבין ההלכה, אנחנו החלטנו להתאגד לטובת מתן מענה משותף שיבטא את החתירה שלנו לצדק ואת הדאגה שלנו לפיקוח נפש מתאונות דרכים", היא הוסיפה – "אין ספק שמדובר בבשורה גדולה עבור למעלה ממיליון תושבים, שכבר בקרוב יחלו לנוע בסופי שבוע".

תגיות:
תחבורה ציבורית
/
תחבורה ציבורית בשבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף