"לא צריך להיכנס לפאניקה": איש התקשורת הימני, ינון מגל, כתב בחשבון הטוויטר שלו אמש כי "לא צריך להיבהל מכל רחוק בשמיים", בתגובה לסרטונים ברשתות החברתיות בהם נראות גננות ומורות מגיבות בפאניקה לצרור בלוני נפץ סמוך לעוטף עזה. על דברים אלה הגיע לדבר היום (חמישי) בתוכניתו של גדעון אוקו ב-103FM, ואמר: "ברור שבדרום יש מציאות מופרעת של בלוני נפץ, ברור שזו הזייה, אבל שמענו את הקולות ואני מצפה מגננות ואנשי חינוך שנמצאים עם ילדים להתנהג בקור רוח כשהם רואים בלון רחוק בשמיים".

"גם אם יש חשש שזה בלון נפץ, לא להפחיד את הילדים או לגרום להם לחרדות. להכניס אותם ברוגע לגן", הוסיף מגל. "התפקיד שלנו בתקשורת הוא לא רק להדהד את הפחדים אלא גם לעזור לאנשים להבין שיש כאן מציאות מורכבת. אנחנו עדיין במלחמת השחרור".

אתה מרגיש שאנחנו באולפנים הממוזגים יכולים לומר לגננת, שכבר שנתיים מנסה לחנך ולהרגיע את הילדים, מה לעשות?
"אני רואה בלון בשמיים אז אני נכנס להיסטריה? עד היום לא היה אף אדם שנפגע מבלון נפץ. מספיק עם אג'נדת הקורבנות הזאת. אנחנו במלחמה ומשחקים פה על זמן מול חמאס. כל ההיסטריה לא עוזרת אלא רק מפריעה. ערוץ 13 החליטו להודיע בכל אירוע שיש נפגעי חרדה. זו בעיניי החלטה לא אחראית ופופוליסטית. אם כבר – שלא יעודדו היסטריה, שיבינו שצריך להרגיע את הציבור ולא לעורר בו פאניקה".

אתה לא חושב שהציוץ שלך היה מיותר?
"לא. אני חושב שזה ציוץ נכון. צריך לעזור לאנשים להבין שבמצבים כאלה יש לשמור על קור רוח ולא לגרום נזק".

קל לשמור על קור רוח כשאתה לא שם.
"זה פעם ראשונה שהיא רואה בלון? על מה אתה מדבר? אני לא יכול להעביר עליה ביקורת?"

אני חושב שאתה לא יכול.
"אני חושב שאני כן יכול".

חשבת לעבור לגור שם?
"כשהייתי בירושלים כשהיו אוטובוסים מתפוצצים חשבת לעבור לגור לידי?".

למען האמת – לא.
"אוקיי. לכל תקופה יש את האזורים שלך. ביהודה ושומרון זה קורה כל יום. למה לא מדווחים על כל בקבוק תבערה שזורקים ביהודה ושומרון?".

אני חושב שמדווחים על כל אירוע ביהודה ושומרון. אני שומע את כל הדיווחים הללו. זה לא הדיון.
"אתה קבעת על מה הדיון? אני חושב שזה כן הדיון".

כן. היום במקרה אני קבעתי. מחר בתוכנית שלך אתה תקבע את הדיון על מה שאתה רוצה יחד עם בן. אני יכול להבין הרבה תושבים שנפגעו מהציוץ שלך. אתה רוצה לומר להם משהו?
"מי שרוצה להיפגע יכול להיפגע. לא עשיתי דבר כדי לפגוע במישהו. כשנמצאים ליד ילדים חשוב להרגיע ולא לעורר בהם חרדות".