בצל הקורונה: מיחידה 9900 של אגף המודיעין לבני הגיל השלישי, באהבה

במסגרת מיזם יוצא דופן, 150 חיילים וקצינים ביחידה מעניקים סיוע והדרכה לבני הגיל השלישי, ביישום ופתרון בעיות טכנולוגיות, הזמנות אונליין ויצירת קשר עם הרשויות ועם משפחתם

משה כהן צילום: מעריב אונליין
סגן א'
סגן א' | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

"ברגע שפרץ משבר הקורונה, נרתמנו למגוון רחב של התנדבויות למתן סיוע לקהילה. עולמות התוכן שלנו מאוד טכנולוגיים, ונוצרה הזדמנות למתן סיוע לאנשים מבוגרים שלא יוצאים מבתיהם בשל מגיפת הקורונה", הוא מספר.

הקצינים וחיילים ביחידה משרתים במשמרות, וכל אחד מכ־150 המתנדבים מבצע את ההדרכה הטלפונית לבני הגיל השלישי בעת שהוא שוהה בביתו לאחר המשמרת.

קורונה בישראל (למצולמים אין קשר לנאמר)
קורונה בישראל (למצולמים אין קשר לנאמר) | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"כל משמרת בהתנדבות נמשכת כשלוש שעות מהבית, והתמיכה הטכנולוגית שאנו מספקים מגוונת", הוא מוסיף - "הפניות הבולטות שקיבלנו היו לסייע בהתקנת אפליקציית 'זום' ולהפעיל אותה, להקים שיחה ולצרף אנשים, קניות אונליין באינטרנט וגם פניות דיגיטליות לרשויות, כמו למוסד לביטוח לאומי. היו גם מקרים של סיוע בפתרון תקלות נקודתיות ומתן הדרכות".

עוד הוא מספר כי בין הפעולות יוצאות הדופן שהחיילים סייעו בהן לבני הדור השלישי היה מתן סיוע בחיבור אינטרנטי לשידור הישיר של תפילת הכהנים בחול המועד פסח מרחבת הכותל המערבי, וגם שיפור איכות הווידיאו בקורס ברידג'. "הביקושים לסיוע היו מעבר למצופה. הענקנו סיוע והדרכה מרחוק לכ־350 אזרחים ותיקים, וזו רק ההתחלה", הוא מעריך. "משתרש כאן משהו חדש ויוצא דופן, והוא יימשך גם לאחר סיום משבר הקורונה".

מסינג מספר כי הסיוע הייחודי, שגובר בעולם הטכנולוגי המתקדם, ניתן על ידי מתנדבים ובנות שירות לאומי, שמלמדים גמלאים לבצע קניות אונליין ותשלומים דיגיטליים.

קשישים
קשישים | צילום: אלוני מור

"עקב משבר הקורונה - עלה מאוד הצורך לתיווך הטכנולוגי. המבוגרים לא יכלו לצאת מהבתים, וחלקם היו זקוקים לסיוע טכנולוגי מיידי. רתמנו את יחידה 9900, ותוך זמן קצר קיבלנו פניות של חיילים רבים שמעוניינים להתנדב", הוא מציין - "קיבלנו למעלה מ־350 פניות של אזרחים ותיקים לקבל סיוע, וכך נוצר הקשר הייחודי".

בין מקבלי הסיוע היה הלל שור (67) מכוכב יאיר. "כשפרצה מגיפת הקורונה, נחשפתי לאפליקציית 'זום' והצטרפתי לישיבת 'זום'. היה חשוב לי להתחבר ולומר קדיש על אבי. אבל לא הצלחתי להתחבר, ואז קיבלתי מחיילת ביחידה סיוע טכני. היא ניסתה לסייע לי להתחבר ל'זום' וזה לא היה פשוט. שלחתי צילומי מסך, כדי שאצליח. זה לקח זמן והיא לא התייאשה, עד שהצליחה לחבר אותי ל'זום' ואמרתי קדיש על אבי", הוא מספר. "היה מאוד מרגש לראות את הדור הצעיר עם הידע הטכנולוגי הנרחב והרגישות הרבה".

תגיות:
קשישים
/
צבא
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף