שר הפנים שבסיומו של הגל הראשון קרא ל'חשבון נפש' במגזר החרדי, הופך תקליט: השר אריה דרעי נאם היום (רביעי) בכנס של ארגון גשר, והסיר את האחריות מהמגזר על אירועי הגל הראשון: "זה התחיל במגזר החרדי מסיבות אובייקטיביות, אין להם גרם של אשמה. אף אחד כאן לא ידע להתמודד עם הנגיף, לא בציבור החרדי ולא בחברה הישראלית בכלל, ואז המדינה נפלה על המגזר החרדי".

לדברי השר, הכל התחיל בחג פורים אשר לדבריו "החג הכי דביק ביהדות", השר המשיך ואמר "אז עוד היה מותר להתקהל עד 5,000 איש ו-2,000 איש. כשראש הממשלה הכריז בערב עם משה בר סימן טוב על איסור התקהלות היו אצלי 300 איש בבית. היו התקהלויות בבתי כנסת, חתונות, סעודות והמשפחות בציבור החרדי גדולות מאוד וזה גרם להדבקה המונית. אף אחד כאן לא ידע להתמודד עם הנגיף לא בציבור החרדי ולא בחברה הישראלית בכלל. ואז המדינה נפלה על המגזר החרדי". 

קורונה ביישובים החרדיים (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
קורונה ביישובים החרדיים (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

השר גם דיבר על הצדדים החיוביים שבתקופה: "למדתי הרבה מאוד מהגל הראשון של הקורונה, למדתי מה זה עם ישראל. למדתי ערבות הדדית ואיך כל ישראל ערבים זה לזה. כולם רצו לעזור בבני ברק, הרמטכ"ל, החיילים, וזה בתקופה שאנשים פחדו להיכנס לבני ברק, היה פחד פסיכולוגי. בתקשורת הפכו את בני ברק למחנה מצורעים. הצבא נכנס באלפים וחילק מנות חמות ותרופות למבוגרים. הם עשו דברים שהם לא ייאמנו. החיבור הזה בין החיילים לקהילה שם חימם את הלב. כעת אנחנו בגל שני ואני משוכנע שנתגבר עליו כמו בפעם הראשונה. 

ח"כ יעקב אשר מיהדות התורה המכהן גם כיו"ר חוקה חוק ומשפט, המשיך בקו המתגונן: "הציבור החרדי הפך לכוכב של הקורונה בעל כורחו. לא בודקים למה יכולה להיות הדבקה המונית במגזר שחי בצפיפות של 800 אלף איש. זה המשך הקמפיין כמו בדברים אחרים. כמו שאומרים שהציבור החרדי רוצה לשדוד את הקופה הציבורית, אבל אף אחד לא מתייחס לכך שמדובר בציבור הכי עני, הכי פחות נהנתן, הולך הכי פחות למסעדות. כל זה מלווה עם תקשורת עוינת ופוליטיקאים שנוגחים בנו כשאפשר והקורונה זו נגיחה נוספת".

ח''כ יעקב אשר  (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
ח''כ יעקב אשר (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)

ח"כ אשר אף לא חסך ביקורת מהמשטרה והביעה אותה בלוי בפני סיגל בר צבי, ראש חטיבת שיטור במשטרת ישראל:  "עבודת המשטרה היא עבודת קודש וחשובה מאוד. גם רמת האמון בין ההנהגה הפוליטית לקציני המשטרה היא בדרך כלל טובה מאוד. הבעיה היחידה זה שלא תמיד זה מחלחל למטה. אותו שוטר שנמצא בשטח עם האנשים, אם הוא מוסת וראה כתבות נגד חרדים במאה שערים ומושפע מכל זה, מה שקורה בשטח זה שהוא מפעיל אכזריות. לא מדובר בכלל השוטרים, אלא חמישה או עשרה טיפשים שסורחים בתפקידם. למשל בסיפור עם הילדה ששתתה ברד, אם הייתה יוצאת תגובה באותו רגע שהמשטרה משעה את השוטר או הולכת לבדוק, התגובה של הציבור החרדי הייתה שונה".

לסיום אמר: "מי שהופתע שתושבי בני ברק מסבירי פנים, אז טוב שאנשים הופתעו. ההסתה שעושים לנו בתקשורת היא עוולה שאין לה כפרה. זה נעשה עם העלבה, עם פגיעה, טוענים שאנחנו מפיצי החיידקים והמחלות"