כוחות משטרה גדולים של מרחב שפלה נמצאים בזירה ופתחו בסריקות בניסיון להתחקות אחר החשוד שנמלט מהמקום. אנשי השב"כ עתידים להגיע גם הם למקום.
כזכור, לאחר העוצר הלילי שהוטל על העיר לוד בעקבות המהומות בעיר, שנכנס לתוקפו אמש בשעה 20:00 ונמשך עד לשעה 04:00, נרשמו הלילה הפרות סדר ועימותים במספר מוקדים בין המשטרה לבין מתפרעים ערבים ויהודים. מאות מתפרעים המשיכו ביידוי אבנים, השלכת בקבוקי תבערה, קטטות, גרימת נזק לרכוש ותשתיות והצתות. שני שוטרים נפצעו באורח קל ו-19 חשודים נעצרו.
בתוך כך, לבית החולים אסף הרופא הגיעו 20 פצועים מלוד, רובם פצועים באורח קל. בין הפצועים צעיר בן 23 שהגיע לבית החולים במצב בינוני כשהוא סובל מפצעי דקירה, וכן ביניהם צעיר כבן 30 שנפצע באורח בינוני לאחר שנורה בפלג גופו העליון ברחוב הניצנים.
צעיר נוסף בן 22 נפצע באורח בינוני עם פציעה חודרת, צוותי מד"א העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים בהכרה מלאה. פצועה נוספת שהגיעה לבית החולים היא אישה בשבוע ה-39 להריונה, שהגיעה במצב קשה עם חבלת ראש. הפצועה יולדה בבית החולים בשלום ואושפזה במחלקת טיפול נמרץ כשמצבה ממשיך להיות קשה.
כחלק מהאיסורים שנכנסו לתוקף החל מהשעה 20:00 הערב ועד השעה 04:00 מחר לפנות בוקר יחולו ההגבלות הבאות בשטח העיר: איסור שהייה במרחב הציבורי, איסור על תושבי לוד לצאת מבתיהם או ממקום שהייתם בעיר וכן איסור על כל אדם להיכנס לשטח העיר. יש לציין כי העיר נמצאת תחת מצב חירום לאומי החל מהשעה 03:00 לפנות בוקר, וכי אזרח שיפר את הוראות העוצר צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר.
לצד זאת, תתאפשר יציאה למרחבים מוגנים בעת הצורך או לצורך קבלת טיפול רפואי דחוף וכן תתאפשר יציאה לצורך חיוני נוסף ובכפוף לאישור טלפוני של המשטרה. כל המפר הוראה זו עובר עבירה שדינה עד שלוש שנות מאסר.
למרות הערכתו כי תושבי לוד יכולים לחוש בביטחון ולישון בשקט הלילה, השיחות בצד ההיערכות לא בהכרח מתיישבות עם המציאות והלילה אמור להיות המבחן הגדול של המשטרה הן בבחינת המסוגלות שלה להשיב את הסדר בלוד ואולי דרך זאת בכל הערים המעורבות, והן בבחינת ביטחון התושבים בעיר שחשים הפקרות מאז שתי היממות שחלפו.