"יש פה הרבה נושאים לתחקיר. אני בטוח שצה"ל ומערכת הביטחון הפיקו לא מעט לקחים מהאירוע הזה, זה כואב. בתור חבר הקבינט מדיני ביטחוני, אני לא מכיר ולו פעם אחת בממשלה הזו או בקודמות שצה"ל בא עם הצעה אופרטיבית והדרג המדיני אמר לו לא. נכון שבקבינט יושבים אנשים שחלק מעמדותיהם שונות משלי, אך זה היה גם בממשלות קודמות", הוסיף.
"זה נכון שבאוויר הפתוח במקומות מסומנים אין מגבלה מספרית, אני הייתי עם דעה אחרת, ביקשתי להגביל את ההתקהלויות אך לצערי לא הצלחתי לשכנע את חברי הממשלה", המשיך.
"נקודה נוספת שמפריעה לי היא שגנץ בא אליו עם שורה של מחוות כלכליות, זה היה צריך לעלות קודם לדיון בקבינט המדיני ביטחוני. לחלק מהמחוות האלה אין מקום כל עוד הם לא מפסיקים את הפעילות בהאג. הרשות הפלסטינית לא צריכה לקבל מאיתנו מתנות, גנץ הלך לפגוש אדם שרוצה לשים אותו בכלא", סיכם.