שפעת העופות התגלתה בצפון: "פוטנציאל להדבקת בני אדם"

ד"ר תמיר גושן, מנהל השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות, התייחס בראיון לענת דוידוב להתפרצות של המחלה: "כל בעלי החיים עברו המתת חסד"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
לול תרנגולות, אילוסטרציה
לול תרנגולות, אילוסטרציה | צילום: יוסי אלוני

ד"ר תמיר גושן, מנהל השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות, התייחס היום (ראשון) בראיון לתכנית "איפה הכסף" עם ענת דוידוב למקרים של שפעת העופות שהתגלו בצפון: גושן הציע כי יש להירגע ואמר: "האירוע האחרון קרה בלול רבייה של תרנגולי הודו במעין צבי, וכל בעלי החיים עברו המתת חסד. מבחינתו האירוע הזה והסיכון שבו נמצא תחת שליטה, וכרגע אנחנו גם לא ידועים על לולים נוספים עם אותו החשד בסביבה".

גושן ציין כי "צריך לזכור ששפעת העופות מהזן הזה מגיעה אלינו מאירופה - כרגע יש התפרצויות מדווחות באיטליה, בהולנד, בגרמניה, בדנמרק, ברוסיה ובאנגליה. זאת עונת נדידת העופות מאפריקה וזה מה שקורה בדרך כלל, כך קרה גם לפני שנה, עם רצף אירועים לא קטן".

תגיות:
משרד החקלאות
/
שפעת העופות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף