בחרמון חוגגים את מפלס השלג הנערם ומצפים לעונת גלישה ארוכה מהרגיל

לאחר גובה שלג ממוצע של שני מטר, באתר הסקי הודיעו: "הביקוש גבוה וכרטיסים נמכרים רק מראש". בכנרת מודדים בשמחה את גובה המים שיעלה עם הפשרת השלגים, וכבר מדברים על פתיחת סכר דגניה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
שלג בחרמון. צילום: אתר החרמון | צילום:

אתמול חילצו כוחו הכיבוי שני מטיילים שאיבדו את דרכם באתר החרמון, השניים חולצו במצב טוב. סופת אלפיס הביאה עמה גם גשמים כבדים ועלייה נאה במפלס הכנרת: 4.5 ס"מ אתמול ו־23 ס"מ מתחילת הסופה. השלגים הנמסים יגבירו את הזרימה בנחלים, והמפלס ימשיך לעלות בשבועות הקרובים.

בינתיים המפלס נמוך ב־1.52 מטר מהקו האדום העליון, ועדיין לא ברור אם לקראת סוף החורף ייפתח סכר דגניה לראשונה זה כ־30 שנה. אשתקד עמד גובה המפלס על סף הקו האדום, וכבר החלה היערכות לפתיחת הסכר כדי להזרים מים לירדן, אבל בסופו של דבר, המפלס לא עבר את הרף העליון.

ד"ר עמוס פורת, מנהל גף אקלים בשירות המטאורולוגי בבית דגן, אומר כי מתחילת סופת אלפיס הכמות הגבוהה ביותר של משקעים נמדדה בחרשים – 130 מ"מ. בניצן נמדדו 126 מ"מ, בחיפה – 123 מ"מ, בצובה – 120 מ"מ, בנחשון – 118 מ"מ, בכפר גלעדי – 116 מ"מ, בקרני שומרון – 105 מ"מ, בירושלים – 91 מ"מ, בבית דגן – 87 מ"מ, בתל אביב בחוף – 77 מ"מ, בערד – 21 מ"מ ובבאר שבע – 11 מ"מ.

השמש שחזרה שלשום הביאה עמה רבבות מטיילים לאתרי הטבע, אבל גם החזירה את "הישראלי המכוער", שהתגלה במלוא כיעורו ביער בן שמן. עובדים ויערנים בקק"ל גילו אתמול כי המדשאה ביער נהרסה בגסות תחת גלגליו של רכב שנסע עליה.

בתוך כך, מזג האוויר הבוקר (שני) יהיה מעונן חלקית כאשר במשך היום יחל לרדת גשם לפרקים בצפון הארץ, שילווה בסופות רעמים ואף יתכן ברד. בחרמון ירד שלג ויתכן שלג באוויר גם בצפון רמת הגולן, מעל ל-1,000 מטרים. אחר הצהריים יתפשט הגשם גם למרכז הארץ ולצפון הנגב, קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח.

תחזית מזג האוויר

תגיות:
שלג
/
החרמון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף