כיתות ריקות, פחד ברחובות: דאגה וחוסר ודאות בעקבות הפיגועים האחרונים

בבני ברק, ברמת גן ובגבעתיים ניכר היטב הפיגוע שלשום, שבו נהרגו ארבעה אזרחים ושוטר. משמרות הסיורים הוארכו כדי להעניק תחושת ביטחון בקרב התושבים. המצרך המבוקש: מאבטחים

משה כהן צילום: מעריב אונליין
זירת הפיגוע בבני ברק. צילום: אבשלום ששוני | צילום:

גם ברמת גן ניכרו היטב החששות. בחלק ממוסדות החינוך דווח כי לא הגיעו כמחצית מהתלמידים. כבר לאחר הפיגוע הביעו הורים רבים ברשתות החברתיות את הפחד ממה שעלול לקרות. "גל הפיגועים ויום האדמה שחל למחרת הפיגוע עוררו חששות, ואפשר להבין אותם", סיפר אב לארבעה מרמת גן. "אני שלחתי את הילדים לבית הספר, אבל הזהרתי אותם לשוב מיד הביתה ולא להסתובב אחרי הלימודים".

בני ברק
בני ברק | צילום: אבשלום ששוני
בני ברק
בני ברק | צילום: אבשלום ששוני

לדבריו, הסיורים נועדו להגביר את הביטחון וליצור הרתעה ונוכחות בשטח. "שמנו דגש על מוסדות החינוך והגנים, חשוב להעניק תחושת ביטחון", הוסיף. "בינתיים היערכות החירום היא עד יום שישי, ואז נחליט מה הלאה בהתאם להערכת מצב עדכנית".

זירת הפיגוע בבני ברק
זירת הפיגוע בבני ברק | צילום: אבשלום ששוני

גם בגבעתיים ניכרה הדריכות הרבה. אירוע החוצות הגדול ברחוב כצנלסון לציון 100 שנה לייסוד העיר, שתוכנן להערב ולמחר, בוטל.  "הסיורים תוגברו ופקחים הועברו מתפקידי שגרה לסיורים ממונעים", סיפר ראש עיריית גבעתיים רן קוניק. "על כלי הרכב של הפיקוח הוצבו צ'קלאקות כדי ליצור הרתעה ונוכחות. החלטנו גם להפסיק את עבודות תוספת הבנייה בשני בתי ספר בעיר, עד ליום ראשון".

בחלק מאתרי הבנייה באזור העבודה הייתה חלקית. "רואים חששות בקרב עובדים", סיפר מנהל עבודה יהודי. "באופן אישי, כשהגעתי לצלם התקדמות בעבודות באתרים בדרום תל אביב, הרגשתי שאנשים עוצרים ובוחנים אותי בחשדנות כי אולי חשבו שיש לי מראה של ערבי. קיימת תחושת חוסר ביטחון ורואים שאנשים מאוד חוששים".

תגיות:
בני ברק
/
גל טרור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף