בעקבות ריקול המוצרים של שטראוס: האם אנחנו לקראת התפרצות סלמונלה? | מומחה מעריך

פרופ' רפי קרסו שוחח עם אריה אלדד וטל שלו ב-103FM והתייחס להודעה הדרמטית של החברה בעקבות הימצאות דגימות החיידק בפס הייצור. עוד התייחס לווריאנט הקורונה החדש שהתגלה בארץ

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מוצרי שטראוס שרוקלו
מוצרי שטראוס שרוקלו | צילום: אבשלום ששוני

"אז קודם כל יש למעלה מ־2,500 זנים של סלמונלה, ורובם לא באמת עושים שום דבר. הכי הרבה אם מישהו נדבק הוא סובל משלשולים, כאבי בטן, כאבי ראש, זה יכול להסתבך בעיקר בסוגי מסוימים הקשורים לנגיף הטיפוס, וככה להיכנס למערכת הדם ולהגיע לכבד, לכליות, ולגרום למצבים מאוד קשים. סלמונלה מסוכנת לאנשים זקנים מאוד, לתינוקות, ולאנשים עם מערכת חיסון ירודה", הסביר.

כשנשאל מה צריך לעשות מי שאכל את אחד השוקולדים, השיב כי "כל זמן שאין שלשולים וכאבי בטן, הכל בסדר". לדבריו, תקופת הדגירה של הסלמונלה נעה בין 10 שעות ל־72 שעות, "אם עברו 72 שעות ולא קרה כלום אז הכל בסדר, וסביר להניח שדבר לא יקרה".

תגיות:
שטראוס
/
סלמונלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף