"התחבורה הציבורית קורסת": מאות נהגי אוטובוס מאיימים בשביתה

נהגי האוטובוסים דורשים לקבל תשובות לגבי דרישתם להעלאת שכרם ושיפור תנאי עבודתם: "קוראים לשרת התחבורה לצאת מהטיקטוק ומסע יחסי הציבור שלה"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
אוטובוסים (אילוסטרציה)
אוטובוסים (אילוסטרציה) | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה

ארגון נהגי האוטובוסים בישראל וההסתדרות הלאומית הודיעו היום (חמישי) כי לאחר שלא הושגו הסכמות במשא ומתן מול משרד התחבורה ובמידה ועד יום שני לא תתקבל תשובה לגבי דרישתם להעלאת שכרם ושיפור תנאי עבודתם, הם יפתחו בשביתה. "לפי התנהלות המשא ומתן ניראה שמשרד התחבורה מנסה למשוך זמן ולא באמת מנסה להביא פתרון למען אלפי הנהגים. אנחנו מאוכזבים מהתנהלות הזו שלא משאירה לנו ברירה אלא לחזור לבית הדין ולצאת לשביתה ענקית שתרעיד את המדינה", נמסר.

עוד נמסר: "לבקשת משרד התחבורה העברנו לו את דרישתנו בכתב והבהרנו שבמידה ועד ליום ב' לא נקבל תשובה סופית שהם הולכים לעלות את השכר ולשפר דרמטית את תנאי עבודתנו נחזור לבית הדין לעבודה ונדרוש שביתה שתרעיד את ישראל. אנו קוראים לשרת התחבורה מרב מיכאלי לצאת מהטיקטוק ומסע יחסי הציבור שלה ולהעלות דרמטית את שכר הנהגים".

כאמור,  ארגון הנהגים בהסתדרות הלאומית החדשה הודיע היום על שביתת אזהרה, זאת בשל הקשים שעולים במשא ומתן מול משרד התחבורה. ראובן לוי, נהג אוטובוס וחבר ארגון הנהגים מבית ההסתדרות הלאומית מסר: "הגיע זמן ששרת התחבורה תפסיק לעשות סיבובי יחסי ציבור ותתחיל לעבוד למען התחבורה הציבורית. תחבורה ציבורית היא לא מותרות, וכנראה שמי שנוסעת עם נהג פרטי לא מבינה זאת. אנו  מרחיבים את המחאה גם לצמתים נוספים בכל רחבי הארץ לקראת השבתה כוללת של הענף. קוראים למרב מיכאלי לרדת אל העם, לצאת מהטיקטוק כי התחבורה הציבורית קורסת".

שלטים בתל אביב נגד שרת התחבורה מרב מיכאלי
שלטים בתל אביב נגד שרת התחבורה מרב מיכאלי | צילום: ארגון נהגי האוטובוסים בישראל
חבר הכנסת מיכאל ביטון: אפסיק להצביע עם הקואליציה. צילום: ערוץ הכנסת | צילום:
תגיות:
תחבורה ציבורית
/
נהגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף