"תוך פחות משנה יהיו 1000 שוטרים מחוץ למשטרה, אנחנו בברוך"

עוד" פיני פישלר, יו"ר משותף של ועדת המשטרה בלשכת עורכי הדין וקצין חקירות בעברו, שוחח עם יואב מינץ על נטישת השוטרים: "לא יכול להיות שיש תתי ניצבים שמרוויחים פי 10 או פי 8 או פי 5 מהשוטרים"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
המטה הארצי
המטה הארצי | צילום: קובי גדעון, פלאש 90

"את הלמה היה צריך לשאול מזמן. הנתונים קשים. תוך פחות משנה אנחנו נמצא קרוב ל-1000 שוטרים בחוץ, שזו מסה אדירה וזה רק קצה קרחון", הזהיר פישלר. "זה לא ש-1000 קופאיות עוזבות ולוקח שבוע להחזיר לעבודה. להכשיר שוטר כזה, בלש, איש מודיעין, לוקח זמן. לכוח אדם צריך מנהל וצריך להיות הוגנים עם השוטרים שנותנים את הנשמה שלהם 24/7. השוטרים הם כמו פרה הולנדית שנותנת חלב בלי סוף. יש להם שישי-שבת, בריחה מבית סוהר, מצעדי גאווה ועבודה יומיומית".

"קח את תחנת נתניה, שלוש ניידות לכל העיר, בסוף לא נשאר חלב לפרה", הדגים פישלר את המשבר. "לא רואים את הבית, לא מגדלים את הילדים, עובדים סביב השעון, מוקפצים מהרגע להרגע בכל משימה, גם במשמר הגבול, ואנחנו רוצים שהם יצליחו להחזיק כלכלית? כמו שהמורים קמים והולכים גם השוטרים הטובים והמסכנים הולכים ואני לא בא אליהם בטענות".

תגיות:
משטרת ישראל
/
המשרד לביטחון פנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף