סוף לפרשת הסלמונלה: משרד הבריאות הודיע היום (ראשון) כי הוא מחזיר את אישור הייצור הנאות למפעל שטראוס עלית בנוף הגליל לאחר ביקורת תברואתית וטכנולוגית שנעשתה במפעל, שיוכל לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. משרד הבריאות ימשיך בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה. 

מחברת שטראוס נמסר כי מפעליה בנוף הגליל חוזרים לייצר באופן הדרגתי לאחר ניקיונות יסודיים שבוצעו במפעל והשקעה משמעותית בתשתיות בשני אתרי היצור שאחראים לייצור ממתקי עלית. החברה מתגברת את היקף בדיקות האיכות בכל חומרי הגלם, במנות היצור ובסביבת העבודה, על מנת להבטיח עמידה בסטנדרט גבוה של איכות ובטיחות מזון. 

לדבריהם, המפעלים התחדשו, בוצעו השקעות בתשתיות ושינויים בתהליכי הייצור ובבקרת האיכות, והחברה חוזרת לייצר לאחר שהתקבל ממשרד הבריאות אישור יצור נאות להפעלה הדרגתית של קווי היצור במפעל. עוד נמסר כי החזרה לייצור וצבירת המלאים תהיה הדרגתית והיצור הראשון בחלק מהקווים יהיה של מוצרים ללא גלוטן. החזרה לייצור מלא תעשה בתאום עם משרד הבריאות ותארך מספר חודשים. 

משרד הבריאות: סלמונלה אותרה גם במוצרי שטראוס ולא רק בחומרי הגלם
"עלול להוביל למוות": כל הפרטים על החיידק שגרם להורדת מוצרי שטראוס מהמדף
מפסק זמן ועד אגוזי: המוצרים שכולנו אוהבים ונעלמו מהמדף | הרשימה המלאה

הסלמונלה בשוקולד: אלרעי פרייס על ממצאי בדיקת משרד הבריאות במפעל שטראוס (צילום: לע"מ)

כזכור, בסוף חודש אפריל ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור על מגוון מוצרי החברה

בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד. 

לאחר מכן מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים. 

בין עיקרי ממצאי הביקורת שנערכה החודש:
1. שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שיוצאת מהמפעל.
2. בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד.
3. בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן ע"י הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (מפעל השוקולד הנוזלי).
4. נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם. 

ממשרד הבריאות נמסר: "משכך, משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות".

מנכ"ל שטראוס ישראל אייל דרור מסר: "חידשנו את שני מפעלי עלית בנוף הגליל ואנחנו שבים לייצר, אחרי שחיזקנו ועיבינו את תהליכי הניהול ובקרת האיכות, כך שנוכל להבטיח שכל המוצרים בטוחים לצריכה. בעקבות פניות רבות שקיבלנו, הייצור הראשון של חלק מהמוצרים צפוי להיות ללא גלוטן. אני מבקש להודות למאות האנשים שסייעו בעבודות להחזרת המפעלים לעבודה. בשבועות הקרובים נתמקד בהפעלה מדורגת של קווי היצור תוך בקרה מוקפדת וכאשר נסיים לצבור מלאים מספיקים, נתחיל בשיווק המוצרים".