"נגזרת של חוק השבות": היוזמה השנויה במחלוקת של סגן ראש העיר ירושלים

אריה קינג הציג בפני בן כספית ואריה אלדד ב-103FM יוזמה חדשה: "לכל מי שחוק השבות לא תקף אליו ונמצא בארץ, אנחנו נעודד אותו ונעזור לו לעזוב את הארץ"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
צומת בר אילן, ירושלים
צומת בר אילן, ירושלים | צילום: מארק ישראל סלם

לדבריו, "בעצם הרעיון מגיע מחוק השבות, שזהו חוק גזעני שמאפשר רק לאנשים מסוימים להעלות לארץ. אז אמרנו שכל מי שחוק השבות לא תקף עליו ונמצא כעת בארץ, אנו נעודד אותם לעזוב באמצעות מציאת מקום עבודה או לימודים בחו"ל. זה מצב של ווין ווין".

"תמיד יהיו פה ערבים ונוצרים, אבל יש פה יזם שרואה בהם פוטנציאל לעשות כסף. הרי הם ישלמו לו כדי לעזוב, כשהוא ימצא להם עבודה במקומות שבהם צריכים דוברי ערבית. אתם יודעים איזה ביקוש יש? בגלל ההגירה שכולנו ערים לה מאפריקה וסוריה לכיוון אירפה, יש צורך באחיות ונהגים", הוסיף.

לאחר שאריה קינג סיים להציג את היוזמה שעוררה מחלוקת, זוהיר בהלול, עיתונאי ושדרן רדיו א-שאמס, ביקש להגיב לדברים. לטענתו: "מספרים לנו סיפורי סבתא - מדובר בקריאה טרנספריסטית מובהקת, גזענית, שיונקת מאידאולוגיה משיחית".

"גם גירוש מרצון הוא גירוש, היהודים הם הראשונים שחוו את זה בהיסטוריה, אבל יש פה עידן חדש. זה רעיון הזוי, אנחנו מוכנים לוותר על הרבה דברים, אבל יש גבול. בואו נרד מהעץ הזה, אני לא נופל בשבי המלכודת שמדובר ביוזמה פילנטרופית", סיכם.

תגיות:
ירושלים
/
ערבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף