"ההשקעה בחקלאות הימית בישראל וחשיפת יכולותיה בפני מדינות שונות הן בבחינת הזדמנות אסטרטגית. מדובר באחד התחומים המתפתחים בקצב המהיר ביותר בעולם, עם צמיחה של 6%־10% כבר למעלה מעשור". כך אומרים במשלחת מטעם משרד החקלאות, שהשתתפה לראשונה בוועידת "הכלכלה הכחולה" הדו־שנתית, אשר נפתחה בסוף השבוע בעיר אגאדיר שבמרוקו. הוועידה תינעל היום.

מרוקו נחשבת למדינה מובילה באפריקה בייצור מזון מהים וליצואנית הסרדינים הגדולה בעולם, עם למעלה ממיליון קמ"ר של מים כלכליים. בשל כך, המדינה פועלת לשימור תחום הדגה ולפיתוח תחום החקלאות הימית, בדגש על שימוש בחדשנות טכנולוגית ככלי לקידום קיימות בחקלאות. 
על רקע הצלחת הוועידה הבינלאומית הראשונה "למזון מן הים ומן המדבר", שיזם משרד החקלאות הישראלי באילת באוקטובר האחרון, הוזמנה משלחת ממשרד החקלאות הישראלי להשתתף לראשונה בוועידה במרוקו, שמתקיימת זו השנה השישית, כדי לחלוק מהידע ומהתובנות בתחום. לוועידה הוזמנו גם אנשי מקצוע, חוקרים ומפתחים מתחום החקלאות הימית בישראל.

שר החקלאות אבי דיכטר: "ישראל עומדת בשורה הראשונה ביצירת פתרונות מדעיים שייטיבו במקביל עם הסביבה ועם האוכלוסייה, והמשלחת למרוקו היא עוד צעד בביטוי הסכמי אברהם והזדמנות עבורנו להציג את החידושים בתחום. כנסים שכאלה מהווים דוגמה ונותנים השראה למדינות ערביות נוספות במזרח התיכון המתלבטות לגבי כינון יחסים עמנו". 

המשלחת הישראלית לכנס כוללת מגוון גורמים בולטים בתחום מישראל, לרבות: נציגי אגף הדיג והחקלאות הימית במשרד החקלאות, הנספח החקלאי במרוקו, נציגי קהילת החדשנות בביוטכנולוגיה וחקלאות ימית AquaculTech, נציג עיריית אילת לתחום החקלאות הימית, חוקרים מהאקדמיה ונציגים מחברות אגרו־טק הפעילות בתחום החקלאות הימית. 

במסגרת מושב ייעודי שהתקיים בוועידה וביתן ישראלי שהוקם בה, הוצגו הישגים מרכזיים של המחקר הישראלי בתחום, וכן פיתוחים טכנולוגיים ישראליים בולטים שיכולים לשמש את השוק המרוקאי, לצד החזון להמשך פיתוח החקלאות הימית בישראל.