ברקע אירועי יום הזיכרון שיחל הערב, התארח אסף שוורצמן, מקים המיזם 'הקשב' שמזמין גברים מכל רחבי הארץ להשתתף במעגלי שיח בנושא יום הזיכרון, בתוכנית של ענת דוידוב ב103FM. הם שוחחו על המיזם והחשיבות של מענה טיפולי ראוי עבור המשתתפים.
"המטרה של המיזם היא לתת מקום לגברים לשבת ולדבר במשך שעה וחצי בערב יום הזיכרון וביום הזיכרון, על התחושות שלהם ועל מה שהם מרגישים ביום הזה, עם השירות שהיה להם בצבא ובעיקר מה זה אומר להיות גבר במדינת ישראל. המיזם השנה מתנהל בעשרה יישובים בארץ, כשבשנה שעברה הוא התחיל רק בחיפה. השנה התחלנו ואני והשותף שלי להקמת המיזם להרחיב את הפרויקט לכל חברי הארץ ומי שהולך להנחות את המעגלים אלה מנחים מקצועיים עם ניסיון בתחום שעושים זאת בהתנדבות. הם הולכים לקבל אליהם הגברים שנרשמו ולפתוח את מעגלי השיח ביישובים שבהם גרים".
בהמשך, סיפר: "אנחנו רק בתחילת דרכנו, זאת רק השנה השנייה של המיזם והשנה הראשונה שהוא נפתח ויוצא מחוץ למקום ממנו הוא התחיל. אני לא יודע כמה מהמשתתפים יש להם פוסט טראומה או סיפור מהצבא שרוצים לשתף, אנחנו פשוט נותנים להם את האפשרות לבוא ולדבר על הרגשות שלהם. מי שמנהל את המעגלים עצמם אלה מנחים שחלק עם תואר בטיפול ובעבודה סוציאלית, חלקם עם תעודה בהנחיית קבוצות - הם מנהלים את מעגלי השיח. אנחנו מכוונים לכך שרוב המעגלים יהיו בערב יום הזיכרון, אחרי הטקס בשעה 21:00. יהיו גם כמה מעגלים שיתקיים מחר, במהלך יום הזיכרון".