"דרכתי את האקדח וצעקתי לו לעצור": קצין מג"ב על רגעי הנטרול הדרמטי

קצין מג"ב שנטרל את המחבל במעלה אדומים, שוחח עם המפכ"ל שבתאי, ותיאר בפניו את השתלשלות העניינים, מהרגע שבו הבין כי מדובר בפיגוע, ועד לנטרולו של המחבל. המפכ"ל שיבח: "שאפו, עבודה מקצועית"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
קצין מג"ב עם המפכ"ל יעקב שבתאי בזירת הפיגוע במעלה אדומים. באדיבות דוברות המשטרה | צילום: דוברות המשטרה

"הייתי בדרך למספרה, ואז שמעתי צעקות, אנשים התחילו לרוץ. יצאתי משם, לקח לי כדקה עד שהגעתי אל המחבל", סיפר הקצין. הוא תיאר את הרגעים שבהם זיהה אותו: "יצאתי מהצומת, ראיתי בחור עם אפוד זוהר שמחזיק אקדח ביד. לא הייתי בטוח בהתחלה שזה המחבל, דרכתי את האקדח וצעקתי לו לעצור".

על רגעי הנטרול, אמר: "הוא לא עצר והתחיל לבצע לעברי ירי, ברגע שהוא החל לירות, הבנתי שזה המחבל". בתגובה, שיבח אותו המפכ"ל: "שאפו, עבודה מקצועית. החתירה למגע, ובסוף הסיכול, זה מה שאנחנו מחנכים אליו, וכיף לראות את זה כמו שצריך".

כאמור, טרם תחילת האירוע, הקצין היה בדרכו למספרה שנמצאת בסמוך לזירת הפיגוע. הוא היה יחד עם אשתו, השניים חוגגים היום את יום הנישואים שלהם, ותכננו להמשיך לאחר מכן לבילוי משותף. כעת, עם השתלשלות האירועים, ייאלץ הקצין למסור עדויות על האירוע, במקום להמשיך לבילוי שתוכנן.

תגיות:
טרור
/
משטרת ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף