18 ארגונים בתחום בריאות האישה בישראל יצאו בקריאה לעמיתיהם בעולם: "גנו באופן פומבי את מתקפת האלימות המגדרית הגדולה ביותר שהתקיימה על אדמת ישראל".
לאחרונה פורסם מכתב פומבי לארגוני בריאות בינלאומיים, הקורא להם לגנות את פשעי המגדר שבוצעו על ידי חמאס במהלך השבת השחורה, וגם אחרי הגינוי הרפה של ארגון האו"ם למען נשים בסוף השבוע - מדגישים בארגון המיילדות הישראלי, ממובילי המכתב: "זה גינוי שהיה מצופה שיפורסם גם ללא הזמנה מיוחדת, בטח על ידי מי שמתהדר בערכים של שוויון והגנה על חירות הפרט".
על המכתב חתומים 18 ארגונים ישראליים בתחום בריאות האישה, ובארגון המיילדות מסבירים: "מטרתו המרכזית של המהלך היא שלמדינת ישראל תוענק תמיכה מקצועית בינלאומית לניצולי האלימות המגדרית הברברית".
נציגי הארגונים כתבו בין היתר במכתב כי "בהתאם להוראות מפקדיהם, ביצעו המחבלים מעשים אכזריים נגד אזרחים חפים מפשע, שכללו לא רק רצח. אנו המומים מהיעדר הסערה הציבורית מצד ארגוני הבריאות העולמיים נוכח אותן זוועות. השתיקה של מנהיגי ארגוני הבריאות העולמיים, לנוכח זוועות המוניות כאלה, מתפרשת כמתן לגיטימציה לטרור, אלימות על בסיס מגדרי ופשעים נגד האנושות. אך חשוב מכך, היא יוצרת תקדים מפחיד לנשים וילדים ברחבי העולם. אנו קוראים לכם לבחור בצד של האומץ, המנהיגות והאנושיות".