"הממשלה התחברה יותר לעם": אם החטופה באמירה מפתיעה

מירב לשם גונן, אמה של רומי שנמצאת בשבי החמאס, טענה לשינוי ביחס של חברי הממשלה כלפי משפחות החטופים. כמו כן, הדגישה כי אינה מאמינה לטענות החמאס בנוגע לכך שאינו מוצא חלק מהחטופות

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ממשלת ישראל
ממשלת ישראל | צילום: אנה ברסקי

מירב לשם גונן, אמה של רומי שנמצאת בשבי החמאס, התראיינה הבוקר (רביעי) ל-103FM, והתייחסה למגעים לעסקת חטופים נוספת עם ארגון הטרור. "ההתמקדות שלהם היא בהחזרת החטופים ובמתווה, ואני חושבת שיש פה תלות מאוד גדולה ביחסים של ישראל עם מנהיגי העולם האחרים שיכולים לעזור. אני חושבת שזה המקום שבו המיקוד הכי גדול שלנו ושל מי שעוסק עכשיו במו"מ. זה אחד המיקודים היותר גדולים שלהם", ציינה.

כשנשאלה בנוגע לגישת חברי הממשלה כלפי משפחות החטופים, השיבה: "אני חושבת שיותר היחס. אני חושבת שמשהו מאוד מעניין קרה ב־75 יום הבאמת מתישים האלה וזה שהממשלה, חברי הכנסת, פשוט התחברו יותר לעם. זה היה נוכח אתמול לפי מה שאני מבינה מהנציגים, שראש הממשלה בחר לא לשבת מאחורי שולחן, אלא לבוא לפני השולחן ולדבר עם האנשים בגובה העיניים, פנים אל פנים".

היא הדגישה כי אינה מאמינה לחמאס, לאחר שטען כי הוא לא מצליח למצוא חלק מהחטופים, ביניהן בתה רומי: "להאמין לחמאס שהוא באמת לא מוצא אותן ולדלג ולעבור לבאים בתור? ואז מה שזה אומר זה שאנחנו ויתרנו עליהן, כי חמאס אח"כ לא יחזור אליהן כי הרי הם לא מוצאים אותן, אז יש להם סיבה טובה להעלים אותן ולא לוותר על מי שיכול היה לבוא אחריהן, או לעמוד ולהגיד 'אל תרמו אותנו, אנחנו יודעים שאתם יודעים בדיוק איפה הם ועד שלא תחזירו אותן, אנחנו עוצרים הכול?'

להגיד לך שיש תשובה נכונה או לא נכונה? אני לא יכולה להגיד דבר כזה. אני כן מבינה את הלוגיקה שהייתה, אני ממש מבינה אותה. אני רוצה שנשמור על הלוגיקה שאמרה 'אם אנחנו עכשיו אומרים להם, תביאו את הבאים בתור', אנחנו באמת מאבדים אותן. ליבי עם כל אותן המשפחות שאומרות 'חבל שלא הוצאתם את כולם, את מי שהם כן נתנו'. אני מבינה אותם לגמרי".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף