משפחות החטופים ניסו לחסום את מעבר כרם שלום: "לא נאפשר הכנסת סיוע לעזה"

כמחאה על הסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה מדי יום, יצאו משפחות החטופים ומאות אזרחים לחסום את מעבר כרם שלום: "לא נאפשר הכנסת ציוד הומניטרי לעזה בזמן שהחולים והפצועים נמצאים בשבי החמאס"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משפחות החטופים מפגינות בדרך למעבר כרם שלום
משפחות החטופים מפגינות בדרך למעבר כרם שלום | צילום: רמי שני

מאו אזרחים ועשרות משפחות חטופים עשו את דרכן הבוקר (שלישי) למעבר כרם שלום במטרה לחסומו כמחאה על מעבר הסיוע ההומניטרי לעזה בזמן שיקיריהן עדיין בשבי.

המוחים יצאו בשיירת רכבים מקיבוץ מגן במטרה לחסום את מעבר כרם שלום, ממנו יוצאים מידי יום משאיות של סיוע הומניטרי המגיע ישירות לחמאס. המשטרה חסמה את ציר התנועה לכיוון מעבר כרם שלום והשיירה של משפחות החטופים נעצרה בצומת אבשלום.

שי ונקרט, אביו של עומר ונקרט החטוף בעזה מה-7 לאוקטובר, סיפר הבוקר: "אנחנו מגיעים למעבר כרם שלום כדי למנוע כניסת הסחורות והתרופות לרצועת עזה. הבן שלי עומר, חולה קוליטיס, נמצא בשבי החמאס מה-7 לאוקטובר. הוא לא ראה רופא ולא קיבל תרופות ולא יתכן שבזמן הזה נכנסות מאות משאיות לעזה. הצטרפו אלי ולמאות האנשים שיוצאים בשיירת מכוניות מקיבוץ מגן. לא תהיה כניסה של סיוע הומניטרי עד שכל החטופים יחזרו הביתה!".

איילה מצגר, כלתה של תמר בת ה-78 שוחררה בפעימה החמישית משבי החמאס, התראיינה ומחתה על התנהלותה של הממשלה.

איילה מצגר מוחה על הסיוע שנכנס לעזה בזמן שהחטופים עוד בשבי החמאס. צילום: מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין
תגיות:
חטופים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף