אלמה אברהם, ששוחררה מהשבי בסכנת חיים, שוחררה מבית החולים

כחמישה חודשים לאחר ששוחררה משבי חמאס, בו הוחזקה בתנאים קשים במשך למעלה מ-50 ימים, אלמה אברהם בת ה-85 משתחררת היום מסורוקה. "בזכות הטיפול בה, למדנו מה זה אומר מבחינה רפואית 'להינמק בשבי'"

פלד ארבלי צילום: ללא
הצוותים בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי נפרדים מאלמה אברהם ובני משפחתה
הצוותים בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי נפרדים מאלמה אברהם ובני משפחתה | צילום: דוברות סורוקה
2
גלריה

אורי, בנה של אלמה אמר בהתרגשות: "כשאמא נמסרה לצלב האדום התבררה חומרת מצבה - היא הגיעה לסורוקה בדקה ה-90. אין לנו מילים להודות על העבודה המסורה, הקדושה והמפעימה של בית החולים. המקום המופלא הזה עטף את אימא ואותנו ברוך, מסירות אין קץ, אהבה, דאגה, חמלה, מקצועיות, קשב וחסד. בגיל 85 היא נולדה מחדש".

הוא סיים את דבריו ואמר: "עוד 132 חטופים נמצאים בעזה כבר שבעה חודשים. גם ברגע הניצחון הפרטי שלנו היום, אנחנו לא שוכחים אותם. הם חייבים להיות כאן, הם חייבים לחזור. עכשיו".

אלמה הוסיפה: "אני מרגישה נפלא, תודה לכל מי שעזר לי. שרדתי בעיקר כדי לראות את הילדים שלי ואת המשפחה שלי. המסר שלי הוא שצריך לשחרר את החטופים עכשיו, עכשיו".

פרופ' מוטי קליין, ד''ר שלומי קודש, הצוותים הרפואיים ואלמה אברהם ביום שחרורה מבית החולים
פרופ' מוטי קליין, ד''ר שלומי קודש, הצוותים הרפואיים ואלמה אברהם ביום שחרורה מבית החולים | צילום: דוברות סורוקה

עוד אמר כי אלמה חתומה על הדף הראשון בספר שלא היה צריך להיכתב: "ממנו נלמד איך לטפל רפואית במי שעובר עכשיו את מה שאלמה חוותה. ממנה למדנו מה זה אומר מבחינה רפואית 'להינמק בשבי' ואלו משאבים יידרשו מהרפואה המודרנית", אמר.

"במחלקת שיקום היא טופלה על ידי צוותים רב תחומיים - רפואה, סיעוד, עבודה סוציאלית, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה - וכיום אלמה חיונית, מחייכת וזקוקה למעט עזרה. היא הולכת, רוקדת וגם חובקת נינה חדשה. זכיתי לטפל באישה אצילית, צנועה וחזקה".

אלמה אברהם בת ה-84 נחטפה מביתה שבקיבוץ נחל עוז אל שבי החמאס בעזה.

תגיות:
חטופים
/
סורוקה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף