"אם ישראל בוערת, לבנון צריכה לבעור": ראשי המועצות בצפון לא מוכנים לשתוק יותר

עמית סופר, יהודה דואה ומשה דוידוביץ, ראשי מועצות בצפון, התראיינו ל"מעריב" לאור המתיחות ששברה לאחרונה שיאים באזורם. "צה''ל חייב לייצר הכרעה. לא ייתכן כי נהיה מגרש המשחקים של חיזבאללה"

שקד שדה צילום: באדיבות המצולמת
מטח לעבר צפון 12.06 | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
שריפות בעקבות ירי רקטי
שריפות בעקבות ירי רקטי | צילום: דוד כהן, פלאש 90

בהמשך אמר וטען: "אנחנו חווים את ההסלמה כאן, ואני אומר בצער רב שהאויב לא מורתע. התגובות מנוהלות ומנסים לשלוט בגובה הלהבות - ובאופן כזה לא נוכל להתקדם בהשגת הביטחון. אני לא מתיימר לייעץ לממשלה או לצבא, אבל אני חייב להבטיח את חיי התושבים במועצה ובצפון בכלל. חשוב לנו שחיזבאללה יקום כל בוקר - וידע שישראל לא מסכימה לפגיעה בתושבים. בינתיים, אנו קמים כל בוקר לתחושת חוסר ודאות והתרסה של האויב, אנחנו משלמים את המחיר".

"שכחו את הגליל״, אמר סופר בכאב. ״ראש הממשלה התקשר אליי בבוקר, שיקפתי לו את המצב ואת המצוקה ההולכת וגדלה - ובתגובה הוא אמר שהמצב הזה לא יימשך עוד. אני מקווה שבאמת תיעצר ההכלה. מדיניות ההגנה ההתקפית של צה״ל צריכה להיעלם מהלקסיקון - חייב לייצר הכרעה. החוסן שלנו הוא לא אין-סופי, אי אפשר להמשיך לחיות כך לאורך זמן. זה לא תקין שתושבים מיישובים סמוכי גדר - חיים במקלטים במשך חודשים שלמים. הימים שעוברים עלינו בהחלט מורכבים, ומדינת ישראל חייבת להבין שאנחנו צריכים אופק, צריכים שישמרו על הצפון שבוער. אי אפשר להמתין יותר ולהמשיך לספר סיפורים - חייב להרחיק את רדואן ולהשמיד את יכולות חיזבאללה״.

מאמצי כיבוי שריפת ענק בצפון כתוצאה מירי רקטות
מאמצי כיבוי שריפת ענק בצפון כתוצאה מירי רקטות | צילום: דוד כהן, פלאש 90
תגיות:
צפון הארץ
/
גליל
/
הסלמה בצפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף