בא צבי קטן: תשעה צבאים שהוחזקו בבית ביהודה ושומרון שוחררו | צפו

תשעה צבאים שהוחזקו בניגוד לחוק בבית פרטי בכפר פלסטיני באזור בנימין שוחררו בחזרה לטבע, לאחר שביררו שמצבם טוב. שני החשודים שהחזיקו בהם עוכבו לחקירה, ואותר גם רובה ציד. הם הודו בהחזקה ובסחר

משה כהן צילום: מעריב אונליין
הצבאים ששוחררו בחזרה לטבע
הצבאים ששוחררו בחזרה לטבע | צילום: רשות הטבע והגנים
5
גלריה

פקחים של רשות הטבע והגנים במנהל האזרחי, בסיוע חיילי מילואים ובלשי משטרה, חילצו היום (שני) במבצע משותף תשעה צבאים שהוחזקו בניגוד לחוק בבית כפר פלסטיני באזור בנימין. המבצע המשולב התקיים, לאחר שלגורמים ברשות הטבע והגנים הגיע מידע מודיעיני, כי ייתכן ומוחזקים כמה צבאים במתחם מגורים בכפר.

הצבאים שאותרו בחדר בבית במטה בנימין | צילום: רשות הטבע והגנים
הצבאים שאותרו וחולצו בחזרה לטבע
הצבאים שאותרו וחולצו בחזרה לטבע | צילום: רשות הטבע והגנים

צוותי הרשות ביחד עם חיילי מילואים יצאו לבצע את החיפוש במהלכו התגלה כי החשודים החזיקו בחצר ביתם תשעה צבאים ארצישראלים בניגוד לחוק. במסגרת המבצע עוכבו על ידי המשטרה לחקירה שני חשודים, שהודו בהחזקה וסחר ופגיעה בערכי טבע מוגנים ולאחר מכן הועברו למעצר. בנוסף, במהלך החיפושים נמצאו רובה ציד, מלכודת רגל וציוד המשמש לציד.

רובה הציד שאותר
רובה הציד שאותר | צילום: רשות הטבע והגנים

א', פקח ברשות הטבע והגנים במנהל האזרחי סיפר: "היתה לנו אינדיקציה מוקדמת שבבית המדובר מוחזקים צבאים. התכוננו בהתאם עם כלובים ויצאנו לשטח עם הכח הצבאי. כשהגענו, ראינו מחזה לא יאמן – תשעה צבאים מוחזקים במקום אחד. לצערנו, אחד מהצבאים לא שרד".

עוד הוא סיפר, כי הצבאים הורדמו על ידי וטרינר של הרשות והועברו בשלום להמשך טיפול בבית הולין למתקן אקלום ביו"ש. לדבריו, מבדיקה ראשונית נראה כי הם אינם במצוקה וסובלים רק מפציעות שטחיות.

אמצעי הציד שאותרו
אמצעי הציד שאותרו | צילום: רשות הטבע והגנים

מפקד פלוג המילואים, מתן, שלקח חלק באירוע האכיפה והחילוץ סיפר עוד: "הפעילות הייתה ערכית וחשובה. אומנם כל היום אנחנו מתעסקים בטרור, אבל שמחנו לקחת חלק בדבר ולסייע לרשות הטבע והגנים באירוע הערכי כל כך".

ברשות הטבע והגנים ציינו עוד, כי בזכות קינים וחיילים כאלו, במינהל וברשות מצליחים לשמור על הטבע, למרות המורכבות. "זה היה מדהים לראות את האכפתיות וההתרגשות של החיילים, הם היו ממש באופוריה. שמחנו לקחת חלק במשהו כל כך שונה. זה גם שובר להם את השגרה המורכבת וגם נותן להם למלא את הנפש עם לסייע ליצורים המופלאים של ארצנו", ציינו עוד ברשות.

הכלובים ובהם הצבאים ששוחררו לטבע לאחר מכן
הכלובים ובהם הצבאים ששוחררו לטבע לאחר מכן | צילום: רשות הטבע והגנים
תגיות:
משטרה
/
דרום הארץ
/
רשות הטבע והגנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף