אריאל ביבס כבר בן חמש: "יום הולדת בשבי? זה בלתי נתפס"

יפעת זיילר, בת דודתה של שירי ביבס, שיתפה ב-103FM בכאבה העז על ציון יום הולדתו החמישי של אריאל: "לא האמנו שיעבור כל כך הרבה זמן והם לא יהיו כאן"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
תיעוד של משפחת ביבס בשבי חמאס | צילום: דובר צה"ל

"אין מה לומר, הבוקר כבר אני מרגישה שנגמרו לי קצת המילים, אני מודה. לא רק הבוקר, זה היה שבוע מאוד אינטנסיבי רגשית, ציון יום ה-300 ועכשיו יום ההולדת של אריאל. כל השיח מן הסתם מסביב, והחרדה לתקיפה מאיראן, הכל ביחד, זה באמת בלתי ניתן לתיאור. הם הפכו לסמל, אבל עבורנו הם המשפחה, ואנחנו מתגעגעים כל כך ולא האמנו שנגיע ליום הזה, שיעבור כל כך הרבה זמן והם לא יהיו כאן. זה מאוד מורכב", אמר בפתח דבריה.

עוד אמרה כי "אנחנו יודעים מהשבים שהחטופים לפעמים רואים קטעים בטלוויזיה, וזו הסיבה העיקרית שאנו עושים את זה כי זה לוקח לנו את כל הכוחות הנפשיים והפיזיים. עם ירדן, עם שירי, יראו את כל המשפחה ואת הקהל שמגיע, אני מקווה שזה ייתן להם תקווה. הסיבה השנייה היא לא לנרמל את הסיטואציה, הילדים הם בלב של כולנו אבל החיים מתקדמים וכאילו התרגלו לעובדה המזעזעת הזו שהם שם. לא נוותר ולא נפסיק להיאבק. הסיבה השלישית היא להראות שלמעלה בירושלים הגיע הזמן שיתחילו להקשיב לציבור. הציבור ברובו הבין שאחרי 10 חודשים של מלחמה אין ויכוח על נושא החטופים אנחנו מאבדים אותם".

"אולי אתמול היה היום האחרון של אחד החטופים כי הוא לא עמד בזה יותר או רצחו אותו, לא נוותר ונשמיע את קולם כי הם לא יכולים להשמיע את כולם. את יום ההולדת החמישי אנחנו חוגגים בדרך כלל בצמצום, והיום ניפגש בחמש בכיכר הבימה, וב-17:30 נצא בצעדה אל כיכר החטופים ושם נקיים עצרת. חשוב לנו שהציבור יגיע ויהיה איתנו, זה יהיה אירוע שמותאם לילדים. זה יהיה באווירת אריאל שאוהב את באטמן. לא צריך לחשוש מאלימות, פשוט להגיע ולזעוק איתו שאנחנו רוצים אותם בבית. כל המשפחה חגגה יום הולדת בשבי, אני לא חושבת אם מישהו יכול להבין את הסיטואציה שאנחנו כמשפחה נמצאים בה. עוד מעט יחגוג עוד יום הולדת בשבי? זה בלתי נתפס", אמרה בסוף דבריה.

תגיות:
חטופים
/
משפחת ביבס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף