הרכבת חוזרת לשדרות: התושבים דורשים יותר מהבטחות בעל-פה

לאחר השבתה של למעלה משנה בעקבות מלחמת חומות ברזל, שר הביטחון אישר את חידוש פעילות תחנת הרכבת בשדרות. התושבים מברכים על ההחלטה אך דורשים התחייבות רשמית ולוח זמנים מדויק

פלד ארבלי צילום: ללא
ישראל כץ, רכבת קלה
ישראל כץ, רכבת קלה | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

הבשורה המשמעותית לתושבי שדרות והעוטף התקבלה בסוף השבוע, כאשר שר הביטחון אישר את פתיחת תחנת רכבת שדרות ב-1 בפברואר, לאחר השבתה ארוכה בעקבות אירועי מלחמת חרבות ברזל. עם זאת, תנועת “עתיד לעוטף”, שהובילה את מאבק התושבים להחזרת התחנה לפעילות, מברכת על ההחלטה אך מציבה תנאים ברורים למימושה.

“אנו מברכים על החלטת שר הביטחון לאשר את פתיחת קו הרכבת לשדרות כבר בתחילת חודש פברואר,” נמסר מהתנועה. “מדובר בצעד חשוב ומשמעותי לשיקום תחושת הביטחון והשגרה של כלל תושבי העוטף. עם זאת, אנו דורשים הודעה רשמית מצד רכבת ישראל ומשרד הביטחון הכוללת את התאריך המדויק לפתיחה, כדי להבטיח שההתחייבות הזו תיושם בפועל.”

התנועה הבהירה כי התושבים שמעו בעבר מספר דיווחים דומים שלא הבשילו לכדי יישום, ולכן הפעם הם מצפים להתחייבות פומבית וברורה מצד הגורמים הרשמיים. בנוסף, קראו להגברת תדירות ומהירות הרכבות מיד עם פתיחת התחנה כדי לענות על צורכי התושבים בצורה מיטבית.

תחנת הרכבת בשדרות הפסיקה לפעול ב-6 באוקטובר, יום לפני מתקפת חמאס על ישראל. ההודעה על פתיחת התחנה מחדש מתאפשרת, בין היתר, בזכות חיסול האיום שנשקף מ”שכונת הקצינים” בצפון רצועת עזה, אזור שממנו שוגרו טילי נ”ט לעבר יישובי הדרום.

שר הביטחון ישראל כ”ץ הנחה להציב אמצעי מיגון לאורך תוואי הנסיעה, במטרה להבטיח את ביטחונם של הנוסעים. במקביל, ראש עיריית שדרות אלון דוידי פגש את השר ואת מנכ”ל משרדו וקיבל את ההודעה החיובית.

עם זאת, בתנועת “עתיד לעוטף” הדגישו כי “העבודה לא תסתיים עם פתיחת הרכבת. נמשיך לפעול מול מקבלי ההחלטות על מנת להבטיח שנסיעת הרכבת תהיה תכופה, יעילה ונגישה אף יותר מכפי שהייתה בעבר.”

תגיות:
שדרות
/
רכבת
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף