לאחר הביקורת של איתי לוי: זו העיר בה יקראו רחובות על שמם של זאב רווח ויהודה בארקן

שני רחובות יקראו על שמם של שניים מגדולי הקולנוע הישראלי - זאב רווח שהלך לעולמו בסוף השבוע האחרון ויהודה בארקן שנפטר לפני למעלה מארבע שנים ממחלת הקורונה

שקד שדה צילום: באדיבות המצולמת
יהודה ברקן, זאב רווח
יהודה ברקן, זאב רווח | צילום: חן גלילי,אסף קליגר

ראש עיריית טבריה יוסי נבעה העלה הבוקר (שלישי) את הצעתו והמלצתו לקרוא שני רחובות בעיר על שמם של שניים מגדולי הקולנוע הישראלי - זאב רווח שהלך לעולמו בסוף השבוע האחרון ויהודה בארקן שנפטר לפני למעלה מארבע שנים ממחלת הקורונה. בקרוב תדון ועדת השמות של עיריית טבריה בהצעת ראש העיר וצפויה לאשרה.

השניים זכו להכרה רשמית לאחר שזכו בפרסי אופיר לקולנוע ורווח אף זכה להשיא משואה בטקס הממלכתי בהר הרצל בירושלים לציון יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל.

בארקן ורווח שיחקו בתפקידים ראשיים בהמון סרטים ישראליים שרובם ניפקו את משפטי הקאלט השגורים בפי הציבורי הישראלי. בארקן צילם בטבריה את הסרט האלמותי "אבא גנוב" ואילו רווח הספיק לצם בטבריה שלושה סרטים: "טעות במספר", "העולם מצחיק" ו-"פנתר לבן". יצוין כי גם ביתו של רווח גרה בעיר טבריה במשך שנים.

תגיות:
זאב רווח
/
טבריה
/
איתי לוי
/
יהודה בארקן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף